DXOMark: Google Pixel 2 er den nye kamerakonge

Googles to nye Pixel telefoner bliver kronet som den nye regerende kamerakonge af fotospecialisterne fra DXOMark.

DXOMark: Google Pixel 2 er den nye kamerakonge

Der skulle ikke gå længe, før både iPhone 8 Plus og Samsung Note 8 blev vippet af pinden som de ultimative kameramobiler hos fotospecialisterne fra franske DXOMark.

Blot få dage efter at de to stormobiler opnåede nye højder med hver deres samlede pointscore på 94 point, sætter Google begge førende smartphone-producenter til vægs med en score på i alt 98 point.

I konklusionen på deres udførlige test har det franske testselskab svært ved at få armene ned: 

”Der er fare for, at vi løber tør for lovprisninger når vi beskriver billedkvaliteten fra Googles Pixel 2. Det giver mening, for den topper vores testskemaer med en score på 98 points mod 94 i Apples iPhone 8 Plus og Samsungs Galaxy Note 8. Uanset om du er til foto eller video, så er mobilen det oplagte valg med den bedste billedkvalitet.” konkluderer selskabet.

Se også:  Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nu officielle

Videokvalitet i en liga for sig

Når testens delscores gås igennem, er det især i videodisciplinerne at Pixel 2-mobilerne markerer sig. Her opnår Google-telefonerne en samlet score på 96 points – langt foran iPhone 8 Plus og Note 8 som kun opnår henholdsvis 89 og 84 points.

Se også:  DXOMark: Samsung Galaxy Note8 er den bedste fotomobil

I videodisciplinerne distancerer Google rivalerne ved at glimre ved at at have eksponering, teksturgengivelse, fokusering og stabilisering som er i en klasse for sig.

Her har Googles snedige anvendelse af fokuspixels, lysstærk optik med kombineret digital og optisk stabilisering samt maskinlærende algoritmer.

Resultatet overbeviser da også i en af Googles egenproducerede videoer, hvor en håndholdt mobil optager flotte – og rolige – optagelser under en motorcykeltur på bulede bjergveje.

To små svagheder

I fotodisciplinerne er Pixel 2 med i toppen, men må sig overhalet med et mulehår af Note 8 og dennes score på 100 points – et enkelt point mere end Google-mobilerne.

Modsat sin nærmeste fotorivaler, byder Googles Pixel 2 og Pixel 2XL byder ikke på noget dobbeltkamera, hvorfor denne i stedet tyer til fokuspixels og maskinlæring til at simulere en sløret baggrund (bokeh) i portrætmode.

Løsningen er i midlertidig ikke nær så effektiv som i iPhone 8 Plus, så dennes score er 10 point lavere der. Den formår dog at matche Note 8 og dennes dobbeltkamera. På Pixel 2 virker funktionen dog også i samspil med det forntvendte kamera.

Optisk zoom er der heller ikke noget af her – hvorfor Pixel 2 også mister en del point der med en lav score på 32 points mod Apples 51 og Samsungs 66.

Har du behov for at zoome ind med mobilen, er Pixel 2 derfor ikke det oplagte valg – men til stort set alle andre discipliner er Pixel 2 markedets førende mobilkamera.

Du kan læse stortesten af Pixel 2 kameraet på DXO’s hjemmeside.

Læs også:  DxOMark: iPhone 8 og 8 Plus har de bedste mobilkameraer