Huawei afslører detaljer om kameraet i Mate 10

I en YouTube-video teaser Huawei for det kommende flagskib Mate 10 og afslører samtidig flere detaljer om dualkameraet.

Huawei afslører detaljer om kameraet i Mate 10

Huawei står snart over for lanceringen af den næste topmodel: Mate 10, og producenten er ganske flittig til at opbygge en hype for flagskibet. Tidligere på måneden afslørede chefen for Huaweis forbrugerafdeling, Richard Yu, flere detaljer om telefonen, og nu har producenten offentliggjort en teaser for telefonen.

Læs også: Huawei Mate 10 afsløres den 16. oktober

Der er tale om en 25 sekunder lang video, der er uploadet på Huaweis tyske YouTube-kanal. I beskrivelsen til videoen skriver Huawei: ”Ultimativt kamera – Se mere. Mere skarphed. Mere bevægelse. Vær spændt på den nye #Mate-serie”.

I videoen står det ganske klart, at der er tale om den nye Mate 10 – særligt fordi Huawei i et splitsekund viser flere billeder af telefonens mekanik i kamerahuset. Her ses der nemlig et dualkamera-setup, som er fuldstændig identisk med det, der er blevet lækket på en håndfuld billeder tidligere på måneden.

Læs også: Mulige pressefotos af Huawei Mate 10 lækket før tid

Der ses altså en sensor placeret ovenover den anden, hvor der er en LED-blitz og infrarød sensor på hver side af de to sensorer. Det mest interessante er dog, at teaseren afslører flere detaljer om kamera-setuppet. På skærmbillederne taget fra videoen ses det nemlig, at den øverste sensor bliver en RGB-sensor med en opløsning på 12 megapixel.

Huawei Mate 10
Her ses det andet billede af kameraet fra videoteaseren. Foto: YouTube.com (Huawei Mobile Deutschland)

Huawei Mate 10 får samme dualkamera som P10

Den anden sensor har en opløsning på 20 megapixel og er en monokrom sensor. På bagsiden står der desuden teksten ”SUMMARIT-H 1:2.2/27 ASPH”, som er fuldstændig samme tekst, der er at finde på Huawei P10. Opløsningen på de to sensorer er også helt magen til.

At dømme ud fra billederne får Huawei Mate 10 en blænde på f/2.2, hvilket sikrer langt fra et så stort lysindtag som mange af konkurrenterne. Sensoren på 20 megapixel bliver dog hjulpet af den sekundære sensor på 12 megapixel, som fotograferer i sort/hvid og kan opfange en stor mængde af detaljer trods den lavere mængde lys. Der ser altså ikke ud til at være nogle forskelle mellem kameraet i P9 og Mate 10 ud fra de oplysninger, vi har indtil videre.

Mate 10 får et relativt genkendeligt design i forhold til Mate 9. Foran vil der være en 6” stor skærm i et mere aflangt format, som dækker næsten hele fronten ligesom på blandt andet Samsung Galaxy S8. Fingeraftrykslæseren flyttes derfor om til bagsiden nedenunder kameraerne.

Læs også: Huawei Mate 10 får ’kantløs’ display

I maskinrummet vil Huawei udstyre Mate 10 med den kommende Kirin 970-processor fra datterselskabet HiSilicon. Dertil kan du forvente 6 GB RAM, 64 GB lagerplads og et batteri med samme kapacitet som i Mate 9 på 4.000 mAh.

Huawei udsendte i sidste uge en invitation til en event i Berlin den 16. oktober, hvor flagskibet bliver afsløret. Mate 10 bør, i modsætning til LG’s kommende V30-topmodel, lande i de danske butikker, da både Mate 9 Pro, Mate 8 og Ascend Mate 7 kom hertil.