Huawei P40 Pro – årets kamera-krig er i gang

Nye lækkede informationer om Huaweis kommende flagskib, P40 Pro, giver et indtryk af mobilens femdobbelte kamera. Huawei er snart klar med en deltager i årets mobilkamera-krig.

Huawei P40 Pro – årets kamera-krig er i gang

Kameraet i vores mobiltelefoner er vigtigere end nogensinde før. Det har erstattet kompaktkameraet, både fordi mobilen som kamera er er praktisk og fordi fotokvaliteten er blevet voldsom god. Det har producenterne forlængst fanget og der bliver arbejdet hårdt på at blive den med det bedste mobilkamera.

Samsung lagde hårdt ud i 2020 med deres Galaxy S20 Ultra og dens nyudviklede 108 megapixel hovedsensor, men nu sidder alle og venter på Huaweis udspil. Deres kameramobil-serie, P-serien, kommer nemlig i en ny udgave i slutningen af måneden, og nu er der endelig lækket nye informationer om kameraet. Der er denne gang tale om et femdobbelt kamera på mobilens bagside.

Læs også: Test af topmodellen Samsung Galaxy S20 Ultra

Hele 7 kameraer i Huawei P40 Pro

Ja, du læste rigtigt: syv kameraer. Huawei P40 Pro ser ud til at få fem kameraer på bagsiden og to foran. På bagsiden får den, udover hovedsensoren, en ultravidvinkel, to zoom-linser samt en sensor til dybdemåling.

Det primære kamera er en 52 megapixel Sony IMX700 RYYB-sensor med noget der hedder Hexadeca Bayer. Hexadeca betyder 16 på græsk og hentyder til en ny dobbelt 4-i-1-pixelbinning teknologi, hvilket viser sin primære styrke når der tages billeder, hvor der ikke er meget lys til stede.

Derudover får Huawei P40 Pro en Sony IMX650 cine ultra vidvinkel-sensor på hele 40 megapixel, men endnu mere spøjst er det at den får hele to zoom-linser. Angiveligt bliver den udstyret med en mere traditionel 3x optisk telefotolinse samt en periskoplinse, en teknologi der anvendes i Samsung Galaxy S20 Ultra og Huawei P30 Pro, med hele 10x optisk zoom. Til sidst får den en Time of Flight 3D-sensor til dybdemåling og en LED-blitz.

Der er endnu ingen informationer om det dobbelt frontkamera.

Der er virkelig lagt an til en seriøs kamera-krig mellem Huawei og Samsung, som vi glæder os til selv at deltage i.

Se også: Sammenlign priser på Huawei-telefoner

Huawei P40 Pro
Lækket billede af Huawei P40 Pro. Her kan man se det femdobbelte bagkamera og de to frontkameraer.

Hardware som i Mate 30 Pro og stadig uden Google-apps

Indmaden i Huawei P40 Pro kommer direkte fra Mate 30 Pro, hvilket vil sige et Kirin 990-chipset, masser af RAM og lagerplads og sandsynlig stadig en enkelt højtaler i bunden. Skærmen er stadig buet og bliver på omkring 6,7 tommer.

Det allermest spændende bliver dog manglen på Google-apps og hele Googles appbutik. Huawei er gået all-in på deres egen appbutik, AppGallery, som i øjeblikket ikke indeholder mange af de mest nødvendige apps, men angiveligt bliver der arbejdet på dette.

Hvem tror i vinder mobilkamera-krigen i år?

Læs også: Q&A med Huawei om AppGallery og Mate Xs

Huawei P40-serien bliver lanceret den 26. marts, hvor Mobilsiden.dk selvfølgelig står klar med alle nyhederne til jer.