Kameraet i ASUS Zenfone 6 mod OnePlus 7

Vi har leget med kameraet på ASUS Zenfone 6 og OnePlus 7, og de viser sig at være vidt forskellige. Her er billederne.

Kameraet i ASUS Zenfone 6 mod OnePlus 7

ASUS Zenfone 6 og OnePlus 7 er begge gode bud på mobiltelefoner, hvor der er masser af “value for money”. De er både meget forskellige og meget ens, hvilket nok kan lyde underligt. De har begge samme high-end chipsæt, Ram-mængde, skærmstørrelse, lagerplads og ikke mindst samme kamerasensor fra Sony. Men den ene tilbyder et vildt flipkamera, hvor den anden er lidt mere traditionel.

Kameraet er blandt de allervigtigste ting i vores mobiltelefoner og et område hvor denne prisklasse ofte går på kompromis, fordi salgsprisen skal kunne holdes nede på et attraktivt niveau. Prismæssigt er disse to telefoner i direkte konkurrence: ASUS Zenfone 6 starter ved 3.999 kroner og OnePlus 7 ved 4.299 kroner.

På papiret er deres kameraer meget ens. De benytter begge en Sony IMX 586-sensor med hele 48 megapixel, Zenfone 6 med blænde f/1,8 og OnePlus 7 f/1,7, og kun sidstnævnte har optisk stabilisering. De er også begge udstyret med et ekstra kamera, men udnytter pladsen forskelligt. OnePlus 7 gør brug af en dybdesensor og ASUS Zenfone 6 har ultra vidvinkellinse.

Vi har været ude at tage lidt billeder med dem begge, en dag hvor vejret bød på regn og skyer. Vi vil ikke udvælge det bedste kamera, men kommenterer kort på billederne.

Her er resultatet:

Stenstolpen

ASUS Zenfone 6 rammer de mest naturlige farver i dette billede, men overdriver dem en smule. Billedet taget af OnePlus 7 virker som om der er lagt et filter på. OnePlus 7 formår tilgengæld er hive struktur frem i skyerne.

OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Blomsten

Igen rammer ASUS Zenfone 6 de mest naturtro farver, med en smule overdrivelse. Om man er til det ene eller det andet er lidt en smagssag.

OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Vejen

Det kan være svært at se forskel på disse billeder, medmindre man finder forstørrelsesglasset frem.

OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Skovstien

I dette scenarie kæmper begge telefoner, men resultatet er ikke fantastisk. Både sten og blade flyder sammen, når man zoomer ind. Det mest virkelighedstro billede er leveret af OnePlus 7, men ASUS Zenfone 6 lyser mørke områder bedre op.

OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Døren

Begge gør det faktisk hæderligt, men der er mere støj på billedet fra Zenfone 6, som tilgengæld er lidt bedre oplyst.

OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Pengeskabet

Her var der ikke meget lys til stede. Her har vi hevet et billede med fra Samsung Galaxy S10+.

OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

To meget sammenlignelige telefoner, men to vidt forskellige kameraer. Hvilket synes i gør det bedst?

Læs også: Test af ASUS Zenfone 6