Ny Toshiba sensor gør op med kamera-fokus

Undgå uskarpe billeder og forkerte fikspunkter. Det bliver snart muligt at ændre fokus i et billede, selv efter det er blevet taget.

Ny Toshiba sensor gør op med kamera-fokus

Har du nogensinde taget et fantastisk billede, for blot at opdage at det forkerte element var i fokus. Det problem ønsker Toshiba at gøre op med, og har forhåbninger om til næste år, at lancere en ny kamera sensor til smartphones og tablets.

I stedet for at vente på kameraet får fokuseret når du skal tage et billede, er det muligt frit at ændre fokus når billedet er taget, og dermed bestemme, hvilke dele af billedet det skal være skarpe.

Kameraet designes til at bruge 500.000 små linser lagdelt ovenpå kamera-sensoren, som alle fanger et forskelligt billede. Specielt Toshiba software, kombinerer derefter alle disse billeder til et endeligt resultat som præsenteres for brugeren.

Ikke ny teknologi

Ideen og teknologien er faktisk ikke ny, sidste år præsenterede firmaet Lytro et produkt der havde samme funktion. Forskellen er dog, at Toshibas version skal være i stand til at blive en del af en smartphone eller en tablet, og der er derfor ikke plads til det store kabinet som Lytro leveres med.

Der skal dog ikke forventes at være noget kommercielt færdigt fra Toshibas side før tidligst i slutningen af 2013.