OnePlus 9-serien får kameraopdatering med Hasselblad XPan

Seneste opdatering til kameraet i OnePlus 9 og 9 Pro kommer med generelle forbedringer og en spændende "ny" Hasselblad XPan-funktion.

OnePlus 9-serien får kameraopdatering med Hasselblad XPan

En “ny” kamerafunktion er netop blevet rullet ud til OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro i en kameraopdatering, som også byder på generelle forbedringer. Hvorfor er “ny” i citationstegn? Det er fordi Hasselblad XPan funktionen er ny til OnePlus-serien, men stammer helt tilbage fra 1998, hvor Fuji og Hasselblad sammen introducerede teknikken.

Sammen med OnePlus 9-serien introducerede OnePlus et flerårrigt samarbejde med kameraproducenten Hasselblad, hvor målet er at lave den bedste kameramobil på markedet. Der er dog meget mere i det end det, tyder det på. Nu bringer OnePlus nemlig en funktion til kameraet i 9-serien, som indtil nu har været unik for Hasselblads kameraer.

Se også: Det er NU du skal købe en OnePlus 9

Hvad er Hasselblad XPan?

Denne softwareopdatering giver nye funktioner og forbedringer til kameraet i OnePlus 9 og 9 Pro. Den mest interessante er en moderne udgave af Hasselblads XPan, som er hentet direkte fra Hasselblads kamera under samme navn. XPan-funktionen på OnePlus 9-serien efterligner Hasselblads kamera med billeder i et helt specielt format og med fotos i lignende farver.

I XPan-mode på OnePlus 9 og 9 Pro skyder man i det unikke format 65:24, som kan tages i to brændvidder på 30 og 45 mm.

“I samarbejde med Hasselblad har vi genskabt den legendariske XPan-fotooplevelse, der giver mulighed for at se sine billeder i 65:24 format, inden man skyder et panoramabillede i 30 mm og 45 mm. Ved at bruge XPan Mode kan brugerne se verden igennem et helt unikt objektiv, og vi glæder os til at se, hvordan brugere og fotografer vil tage imod det,” siger Hsiaohua Cheng, Head of Imaging i OnePlus.

Se også: Test af OnePlus 9-serien

Her er nogle funktioner i den nye XPan Mode:

  • To brændvidder, der genskaber to klassiske objektiver fra Hasselblad XPan
Med sine to brændvidder på hhv. 30 mm og 45 mm, der minder om to klassiske objektiver på det originale Hasselblad XPan-kamera, får brugere mulighed for at tage panoramabilleder med et preview direkte fra den såkaldte viewfinder i OnePlus kamera-appen.
  • Et billedformat på 65:24, der muliggør unik historiefortælling
Billeder taget med XPan Mode har et billedformat på 65:24, hvilket er det samme som det originale Hasselblad XPan-kamera. Billederne taget i XPan Mode er beskåret fra det primære kamera på 48 MP og det ultra-brede kamera på 50 MP i stedet for standardindstillingen på 12 MP. Resultatet er et billede i høj opløsning på over 20 MP.  XPan-billederne har derudover en opløsning på 7552 × 2798 på 30 mm og 7872 × 2916 på 45 mm.
  • Skru tiden tilbage med æstetiske sort/hvid billeder  
OnePlus har i samarbejde med Hasselblad udviklet to filmsimuleringsprofiler til XPan Mode, der tilbyder billeder i hhv. farver og i sort/hvid. Med sort/hvid-indstillingen kan brugere tage en tur tilbage i tiden og skabe flotte fortællinger, om end det er portrætter, street fotografi eller arkitektur. Foretrækker brugere at tage billeder i farver, er disse blevet opdateret af Hasselblad, hvilket giver den en detaljeret og realistisk farveprofil.
  • En hyldest til filmhistorien
XPan Mode vil det frosne billede, når lukkeren trykkes, først blive præsenteret som en negativ film, der udvikler sig til det billede, der skal gemmes på telefonen. Dette minder om det traditionelle filmkamera og er en hyldest til filmhistorien.

Eksempel på XPan-mode:

Kameraforbedringer til OnePlus 9-serien

Har du en OnePlus 9 eller OnePlus 9 Pro, så kan du prøve den nye funktion nu, så kommer sammen med en systemopdatering. Udover XPan-mode til de to telefoner, så er der også generelle kameraforbedringer med i opdateringen. Det er fx forbedringer til HDR, efterbehandling af skarphed, hvid balance, natfunktion og den dynamiske rækkevidde i mørke.

Se også: De bedste kameratelefoner lige nu

Sidste tilføjelse til historien

Historien var ikke død. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 9/9/2021 var der nyt om emnet i en artikel omkring Video: Er OnePlus Nord 2 en flagship killer? – Den finder du her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..