Sony: Mobil-kameraer vil snart slå spejlreflekskameraer

Smartphonekameraer i dag kan tage imponerende fotos, men bliver på kvalitet stadig slået af DSLR-kameraer. Ikke meget længere, mener Sony.

Sony: Mobil-kameraer vil snart slå spejlreflekskameraer

Udviklingen i smartphone-kameraet har været både spændende og imponerende at følge. Smartphonen i dag har erstattet det kompakte digitalkamera, og vil snart overså erstatte det store spejlreflekskamera, mener Sony.

Se også: De bedste kameratelefoner

Smartphone-kameraet vil være det bedste

Selvom mobilkameraet i dag er imponerende godt, er de store DSLR-kameraer er stadig bedst, når man kigger på fotokvaliteten. På trods af den bedre kvalitet foretrækker de fleste stadig mobilens kamera af flere grunde: Man har altid smartphonen i lommen, den er meget mere bærbar, har et vælg af funktioner og er let at tage gode billeder med.

Dem der går meget op i fotokvaliteten foretrækker dog stadig det store kamera – men måske ikke meget længere. Med den udvikling vi har set de seneste år i smartphonens kamera, er det på vej til at overgå spejlreflekskameraer.

Terushi Shimizu, der er præsident og administrerende direktør for Sony Semiconductors Solution, fortæller, at det er ved at være slut med den fordel, som DSLR’er har i forhold til smartphone-kameraer, hvad angår billedkvalitet.

“Vi forventer, at stillbilleder (i smartphone kameraer) vil overgå billedkvaliteten af spejlreflekskameraer inden for de næste par år”, sagde Shimizu ifølge Nikkei under et briefingmøde for nylig.

Allerede i 2024 mener Sony, at dette vil blive virkelighed.

Bedre hardware, klogere software

Så med andre ord er det Sonys holdning, at de fortsatte fremskridt inden for smartphone-fotografering vil føre til en bedre billedkvalitet, der vil være sammenlignelig eller bedre end både DSLR-kameraer og spejlløse kameraer inden for de næste par år.

En del af dette vil komme til at afhænge af den fysiske hardware, som netop Sony er en af de største producenter af. Men AI-drevet softwarebehandling vil også fortsat blive forbedret og give smartphone-fotografering et løft.

Se også: iPhone 14 Pro vs iPhone 13 Pro: Hvor meget bedre er kameraet?