10 procent af kunderne vil opgradere til iPhone 13

10 procent af iPhone-brugerne vil opgradere til iPhone 13 - det betyder dog stadig et potentielt salg på over 100 millioner enheder.

10 procent af kunderne vil opgradere til iPhone 13

I morgen er det tid til Apples annoncering af iPhone 13. Den forventes at indeholde en række forbedringer og opgraderinger samt nye funktioner, men det lader ikke til, at Apples kunder er så interesserede i at opgradere til den nye model. I hvert fald ikke, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Savings.

10 procent vil opgradere til iPhone 13

Undersøgelsen viser nemlig, at kun 10 procent af de adspurgte har planer om at opgradere til iPhone 13. I undersøgelsen deltog 1.500 iPhone-brugere, hvoraf 10 procent svarede, at de ville opgradere, mens 64 procent sagde, at de ikke havde nogen planer om at opgradere. De resterende 26 procent svarede, at de endnu ikke har besluttet sig.

Undersøgelsen viste også, at de funktioner, brugerne ser mest frem imod, er satellitforbindelse, en potentielt større batteri og forbedringer af kameraet. Der har været rygter om, at iPhone 13 vil blive udstyret med teknik til at kunne foretage satellitopkald, men der er samtidig mange, der mener, at det er rygte, der ikke er særlig realistisk.

Man skal dog huske på, at der er over 1 milliard iPhone-brugere på verdensplan. Hvis 10 procent af dem køber iPhone 13, betyder det altså et salg på over 100 millioner enheder.

Se også: Dansk pris på iPhone 13

Andre tror på godt salg

Med det sagt er det svært at komme udenom, at de funktioner, der siges at komme til iPhone 13, ikke lyder så interessante, som vi havde håbet. Det kan være en del af forklaringen på, hvorfor kunderne ikke har lyst til at opgradere. Visse analytikere har dog en anden mening.

Analytikere hos JP Morgan mener, at iPhone 13-salget kan blive større end forventet, og at Apple kan sælge helt op til 246 millioner enheder (alle tilgængelige iPhones på markedet) i regnskabsåret 2022. Det er helt sikkert for tidligt at sige noget om, hvor godt telefonen kommer til at klare sig, så vi må helt enkelt vente og se, hvordan det hele ender.

Skulle Apple formå at sælge hele 246 millioner iPhones i 2022, så betyder det endnu et rekord år for Apple og det vil være imponerende i lyset af, at iPhone 12 var en del af Apples såkaldte supercyklus.

Se også: Nyheder om iPhone