Kan OnePlus holde priserne nede, når komponenterne bliver dyrere?
Da geopolitiske spændinger driver globale prisstigninger – senest fremskyndet af en fornyet bølge af toldsatser under Trump-æraens handelspolitik – står teknologivirksomheder over for en ny udfordring: Hvordan man holder priserne nede, mens materialer, arbejdskraft og logistik alle bliver dyrere.
For en virksomhed som OnePlus, der er kendt for at levere avancerede smartphones til betydeligt lavere priser end giganter som Apple og Samsung, kan for eksempel øgede toldsatser blive afgørende. Hvor giganterne i branchen har de økonomiske muskler til at absorbere chok i forsyningskæden og beskytte forbrugerpriserne, må OnePlus tænke mere strategisk.
Se også: Sammenlign priser på de bedste telefoner
En kunst at vælge de rigtige komponenter
“Det er en kunst at vælge de rigtige komponenter”, forklarer Rudolf Xu, Global Head of Product Marketing hos OnePlus, da vi møder ham i virksomhedens hovedkvarter i Shenzhen, Kina.
Han giver som eksempel den nye OnePlus 13, som har et Silicon NanoStack-batteri. Det er et mere avanceret og dyrere alternativ til standard lithium-ion-løsninger, men Xu understreger, at man så også får et slankere batteri, der lagrer mere energi, oplader med mindre varme og holder længere.
OnePlus 13R har den samme kapacitet på 6.000 mAh, men her er der tale om et billigere standardbatteri og telefonen har også en flad skærm i stedet for den dyrere buede skærm, der findes i 13’eren.
Se også: Test af de nyeste telefoner
Henvender sig til forskellige prissegmenter
Denne dobbelte strategi giver OnePlus mulighed for at henvende sig til forskellige markedssegmenter uden at udvande sit brand. Premium-enheden skubber grænser, mens den mere overkommelige model udnytter omkostningseffektive valg – uden at gå på kompromis med brugeroplevelsen.
“Det handler om at vælge de rigtige komponenter, mens man stadig garanterer en god oplevelse for brugeren,” siger Rudolf Xu.
Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler
Også billige flagskibe i fremtiden
Xu slår fast, at de i fremtiden også vil have en konsekvent strategi om at levere prisvenlige flagskibsenheder, der giver mest værdi for pengene.
“Når vi fremstiller hver enhed, vil vi prioritere komponenterne forskelligt, men uanset hvilken komponent vi fjerner, sørger vi for, at der stadig er garanti for en lignende oplevelse. Selvom OnePlus 13 for eksmepel ikke indeholder Qi2-magneter, tilbyder vi stadig magnetisk trådløs opladning med de magnetiske etuier som en løsning”, slutter han.
Se også: Test af mobiler fra OnePlus