De bedste og mest populære podcasts med true crime

Er du til podcasts om mord og forbrydelser, så er du det rette sted. Her er nogle af de bedste og mest populære podcasts med true crime.

De bedste og mest populære podcasts med true crime

Der er ikke noget som en god krimi, ikke? Er du også vild med krimi og true crime, så kan podcasts noget helt specielt. Her har vi fundet nogle af de bedste podcasts med true crime frem, hvor der er til timevis af (u)hygge.

Se også: De bedste apps og tjenester til podcast-lytning

TV-programmer med krimiserier, krimifilm og herunder true crime er utroligt populært på den store skærm. Men det er også meget populært blandt lydbøger, hvor man kan være heldig at opleve en helt unik stemning og indlevelse, som man ikke får andre steder.

Hvad er true crime egentlig? Direkte kan det oversættes til “ægte kriminalitet” eller “forbrydelser fra virkeligheden”, og det er en genre, hvor man undersøger en faktisk forbrydelse og beskriver en sag fra start til slut – og måske slår tvivl om resultatet. Her er det oftest mord og seriemordere, der bliver brugt til podcasts. Den første podcastserie om true crime, der virkelig slog igennem, var Serial. Og selvom den startede tilbage i 2014, så kan den stadig varmt anbefales – og så ligger den stadig højt placeret blandt de bedste og mest populære podcasts.

Læs også: De fem mest populære podcasts om fodbold

De bedste og mest populære true crime podcasts

  1. Mørkeland: Hvad får mennesker du at begå den ultimative forbrydelse? Mørkeland er en ugentlig samtalepodcast, der beskæftiger sig med to ældre kriminalsager hver mandag. Vi taler primært om danske drabssager, men også til tider udenlandske, når noget tankevækkende melder sig. Formålet er at udforske sindets mørke og forsøge at komme årsagerne til drab nærmere, mens vi samtidig bliver klogere på dansk kriminalhistorie, indretningen af vores retssystem samt vores egen fascination af mørket i livet.
  2. Danske Drabssager: Danske Drabssager er en true crime podcast om virkelighedens kriminalsager fortalt af dem, der har været helt tæt på. Vi sætter fokus på nogle af vor tids mest spektakulære drabssager og går i dybden med efterforskningen, retsmedicinernes virkelighed, kriminalteknikernes jagt på fældende beviser og til sidst domfældelsen.
  3. Bandeland: Bandeland er Ekstra Bladets dybdegående journalistik om den organiserede kriminalitet i den danske underverden. I denne podcast får du de mest interessante fortællinger fra rocker- og bandemiljøet. Følg med, når vi kaster lys over en mørk og lukket verden.
  4. True Story: True Story er danske kriminalhistorier fra den virkelige verden. En god blanding af True Crime, dokumentar og historiefortælling. Sagerne er genfortællinger af virkelige danske kriminalsager, som de har været beskrevet i andre medier.
  5. Finding Cleo: Hvor er Cleo? Taget af børnearbejdsarbejdere i 1970’erne og adopteret i USA. Den unge Cree-piges familie mener, at hun blev voldtaget og myrdet, mens hun fik et lift hjem til Saskatchewan. CBC-nyhedsundersøgelsesreporter Connie Walker deltager i søgningen for at finde ud af, hvad der virkelig skete med Cleo.
  6. Serial: Serial er en podcast fra Serial Productions, et firma i New York Times, hostet af Sarah Koenig. Serien udfolder en historie – en sand historie – i løbet af en hel sæson.
  7. My Favorite Murder: Livslange fans af ægte kriminelle historier Karen Kilgariff og Georgia Hardstark fortæller hinanden deres yndlingshistorier om mord og hører hjembyens kriminelle historier fra venner og fans.
  8. Lets Not Meet: Ægte horrorhistorier skrevet af dem, der overlevede. Fortalt og produceret af Andrew Tate i en antologi af terror og spænding.
  9. Crime Junkie: Hvis du ikke kan få nok true crime, så har du nu fundet dit folk.
  10. Guru: The Dark Side of Enlightenment: Når vi står over for udfordringer i livet, søger vi svar fra mennesker, som vi tror kan hjælpe os. Når tragedien rammer et eksklusivt tilbagetog med en selvhjælps-superstjerne, er mange mennesker tilbage at undre sig over: hvor langt er for langt?

Se også: Sammenlign priser på hovedtelefoner

Med 10 af de bedst og mest populære true crime podcast, så er du godt klædt på til sommerferien.

Se også: Tests af hovedtelefoner og headsets