Ny portal skal sikre bedre og smartere biler fra Volvo

Med en ny digital inviterer Volvo udviklere, smart-home entusiaster og andre til at gøre deres biler med Android Automotive smartere og bedre. 3D-modellen til formålet er bygget af Dansk-startede Unity.

Ny portal skal sikre bedre og smartere biler fra Volvo

Volvo lancerer nu en ny platform, der giver eksterne udviklere mulighed for at lave bedre og smartere biler. Det er første gang Volvo åbner op for en API, hvor alt fra eksterne udviklere, forskere, smart-home entusiaster og andre tech- og bilinteresserede kan være med til at tjenester, funktioner og in-car apps – kun fantasien sætter grænser. Det hele er baseret på en virkelighedstro 3D-model, udviklet af Dansk-startede Unity, af den nye Volvo XC40 Recharge med Android Automotive.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Bedre og sikrere biler er nogle af de ambitioner, som Volvo Cars ønsker at opnå med sin nystartede portal, som tilbyder en offentlig API. Portalen stiller en bred vifte af ressourcer og værktøjer gratis til rådighed, så eksterne udviklere kan skabe tjenester og apps til bilerne. Men det er ikke kun til udviklere, for her er også plads til forskere, teknologi ‘nørder’ og andre der har fingrene skruet ordentligt på, når det kommer til it.

3D-model af Volvo XC40 Recharge

Det hele gøres muligt med en avanceret 3D-model af elbilen Volvo XC40 Recharge, hvor en emulator genskaber Android Automotive-operativsystemet, som vi finder indbygget i bilen. Den virkelighedstro 3D-model af XC40 Recharge er lavet af Dansk-startede Unity, som i dag er bedst kendt for deres spilmotor til en lang række platforme.

Bilmodellen og et ledsagende 3D-miljø er velegnet til brug i visualiseringsapplikationer, virtual reality, filmoplevelser og bilkonfiguratorer. Disse ressourcer er også tilgængelige som basisværktøjer på Unitys udviklerhub, hvor millioner af Unity-brugere får adgang til vejledninger i, hvordan skabelonen bruges. Inden for de næste par måneder frigives en fuldt funktionel 3D-bilmodel af XC40 Recharge.

Læs også: Den fuldelektriske Volvo XC40 Recharge er gået i produktion

Volvo XC40 Recharge. Unity
Volvo XC40 Recharge 3D-modellen, udviklet af Unity.

Med Googles Android Automotive

Med dette får man adgang til en emulator af Android Automotive-operativsystemet, som vi finder ombord i en Volvo XC40 Recharge, og flere kommende elbiler fra Volvo. Android Automotive er meget anderledes end fx Android Auto. Det er en kombination af bilens “traditionelle” infotainment-system og Android Auto, men helt uden behov for en tilsluttet mobiltelefon. Det er simpelthen indbygget i bilen, og giver dermed direkte adgang til Google-apps, Google Assistent og meget mere.

Et af værktøjerne i portalen er en  såkaldt emulator, der genskaber Android Automotive-operativsystemet og Google-apps, der bruges i nye Volvo-biler. Dette giver udviklere en nøjagtig oplevelse af systemet på deres computer. Denne emulator er et nyttigt værktøj til at hjælpe appudviklere med at designe, udvikle, teste og udgive apps direkte på Google Play i bilen.

API’en giver udviklere og andre tredjeparter direkte adgang til bilens data  – som f.eks. lade-/brændstofniveau og rækkevidde – med henblik på udformning og levering af nye tjenester.

Se også: Nyheder om teknologi i elbiler