Apple runder “vigtig milepæl” inden for selvkørende teknologi

Apple skulle have nået vigtig milepæl inden for selvkørende teknologi og kan komme med bil i 2025, lyder det i følge nyeste rygter.

Apple runder “vigtig milepæl” inden for selvkørende teknologi

Ifølge en ny rapport fra Bloomberg har Apple tilsyneladende besluttet at gå efter den hellige gral inden for selvkørende teknologier og er nået en milepæl, som ingen anden bilvirksomhed har været i stand til at nå endnu.

Under indsatsens nye leder – Apple Watch’ softwarechef Kevin Lynch – koncentrerer ingeniørerne sig nu om en bil med et fuldt selvkørende system.

Apples ambitiøse mål for deres bil

Tesla Inc. som er markedsleder inden for elbiler, er sandsynligvis stadig år fra at tilbyde fuldt autonome biler. Alphabet Inc.’s Waymo har lidt under en stribe af afgange i sine bestræbelser på at udvikle teknologien. Og Uber Technologies Inc. indvilligede sidste år i at sælge sin afdeling for autonom kørsel. Det er altså en ambitiøs målsætning, Apple har stillet sig selv om en fuldt selvkørende bil.

Ifølge rapporten skyder Apple på at debutere med en fuldt autonom bil inden 2025. Hvis de ikke er i stand til at fremstille den nødvendige teknologi inden for den tid, kan det enten forsinke køretøjet eller Apple kan vælge at lancere en bil uden fuld selvkørende kapacitet.

Se også: Selvkørende teknologi

Bil uden rat

Apple arbejder på design, hvor bilens infotainmentsystem – sandsynligvis en stor iPad-lignende touchskærm – vil være placeret midt i bilen, så brugerne kan interagere med det under hele køreturen. Bilen vil også være stærkt integreret med Apples eksisterende tjenester og enheder.

Rygterne går, at bilen vil komme helt uden rat, men det kan være den skal med som nødvendig sikkerhed. For ny kom der billeder af, hvordan Apple Car kan se ud baseret på patenter fra Apple. Her har den i hvert fald et rat.

Se også: Billig internet til bilen

Vigtig milemæl bliver desværre ikke uddybet

Vigtigst af alt er, at rapporten slår fast, at Apple har nået en “vigtig milepæl” i den underliggende selvkørende teknologi , og at den chip, der skal drive bilen, er ved at blive designet af Apples interne chipdesignteam . Det er det samme team, der har skabt chips til iPhone, iPad og for nylig til Mac’en.

Fremskridtene kan snart finde vej til vejtest. Apple planlægger at begynde at bruge det nye processordesign og de opdaterede selvkørselssensorer i eftermonterede biler, som Apple har brugt flere år på at teste i Californien. Virksomheden har i øjeblikket en flåde på 69 Lexus SUV’er, der eksperimenterer med teknologien, ifølge statens Department of Motor Vehicles.

Apples bilchip er den mest avancerede komponent, som Apple har udviklet internt, og den består primært af neurale processorer, der kan håndtere den kunstige intelligens, der er nødvendig for autonom kørsel.

Apple Car-projektet har eksisteret i årevis og har oplevet masser af ansættelser, afgange og forsinkelser. Det lyder dog som om, at det med Lynch ved roret endelig har damp nok til at komme over målstregen. Desværre bliver den vigtig milepæl ikke uddybet af Bloomberg, det kunne ellers have været interessant at høre, hvilket problem Apple skulle have løst. Selvom Apple skulle kunne være klar med en helt selvkørende bil i 2025, så er der lige det med lovgivningen. Den skal også lige på plads for den slags biler.

Se også: Nyheder om biler