Rygte: Apple på jagt efter nye samarbejdspartnere til Apple Car

Apple er angiveligt taget en tur til Sydkorea, for at tage en snak med elbils- og batteriproducenter, i jagten på samarbejdspartnere til Project Titan - også kaldet Apple Car.

Rygte: Apple på jagt efter nye samarbejdspartnere til Apple Car

Apple har endnu ikke snakket officielt om deres store elbilprojekt, som går under navnet Project Titan. Der er dog ingen tvivl om, at der bliver arbejdet på noget. Vi ved at Apple har haft møder med bilproducenten Hyundai/Kia, som ikke blev til noget. Nu tyder det på, at Apple prøver igen, og er angiveligt taget en tur til Sydkorea.

Rygter om Apples selvkørende elbil stammer helt tilbage fra 2014, og Apple har testet selvkørende funktionalitet i hjemlandet i længere tid. Herefter blev der i noget tid stilhed omkring projektet, hvor der blev spekuleret i, at Apple skiftede fokus, fra at lave en bil til at bygge software til selvkørende biler. Det tyder dog nu på, at en bil er hvad Apple vil bygge.

Læs også: Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil

Finder nye samarbejdspartnere til bilprojekt

Apple har tidligere været i snak med en række producenter, blandt Hyundai, Nissan, BMW og Canoo, men disse har åbenbart ikke båret frugt for Apple. Rygterne siger, at nu er Apple draget til Sydkorea, hvor de er i snak med både bil- og batteriproducenter.

Her er det producenter som SK Group, LG Electronics og den canadiske bilproducent Magna International.

Branchekilder rapporterer til Korea Times, at Apple har taget kontakt med flere koreanske EV-komponentproducenter:

”Apples embedsmænd har været i Korea til forretningssamtaler med sine koreanske partnere i halvleder- og displaysektoren. Som det ses i Apples smartphone -forretning, søger virksomheden forretningspartnere i Korea til sin EV -forretning,”fortalte en højtstående branchechef, der er direkte involveret, til The Korea Times.

”Uden partnerskaber med koreanske leverandører vil Apple ikke være i stand til at fuldføre sin EV-forretningsplan. Så vidt jeg ved, har Apple talt med LG, SK og Hanwha, men samtalerne er stadig i de tidlige stadier.”

Læs også: Analytiker: Apple Car-partnerskab annonceres i 2021

Hyrer eksperter til Project Titan

Som det ser ud lige nu, så er det en ret imponerende team, som Apple har sat på Project Titan. Vi har Kevin Lynch, tidligere BMW-diretør Ulrich KranzDr. Manfred Harrer fra Porsche og John Giannandrea, som er tidligere chef for Siri hos Apple og ekspert i kunstig intelligens. Senest er det Apples egen Kevin Lynch, der angiveligt også er kommet på Project Titan. Lynch er en af personerne bag Apple Watch.

Efterfølgende nyt om sagen

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. Steen Jørgensen har holdt fast i temaet. 5/8/2021 gik vi videre med en artikel omkring temaet Apples nye anti-tracking funktion koster annoncører en formue – Næste artikel om temaet finder du her. Få også seneste nyt om emnet her..