Avatr 07: Tesla Model Y-konkurrent med vildt interiør

Avatr, der har planer om både at lancere og bygge elbiler i Europa, er på vej med SUV'en 07, der byder på et yderst lækkert interiør.

Avatr 07: Tesla Model Y-konkurrent med vildt interiør

Billigt kinesisk bras og billig plastik? Den tid er forlængst ovre. Flere kinesiske bilproducenter viser eminent byggekvalitet, hvor mange vestlige bilproducenter har svært ved at være med, hvis man samtidig kigger på priserne. Blandt disse er bilmærket Avatr, der snart lancerer SUV’en Avatr 07.

Se billederne af interiøret af Avatr 07 nedenfor.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Avatr vil producere elbiler i Europa

Endnu en kinesiske elbilproducent har Europa med i deres udvidelsesplaner. Du kender måske ikke til Avatr, men de er bestemt ikke hvem som helst.

Bag Avatr står CATL, Changan Automobile og Huawei. CATL er verdens største batteriproducent, Changan er en af Kinas største bilproducenter og Huawei er Kinas største smartphoneproducent. Huawei fortalte tilbage i 2021, at de fremover ville have mindre fokus på telefoner og mere på biler.

Avatr blev grundlagt i 2018, hvor NIO i starten med med, og sidste år startede salget af deres elbiler i Kina. Startup-virksomheden har siden lovet at lancere yderligere tre nye modeller i løbet af de næste tre år – blandt disse er Avatr 07.

Avatr 07 er en af de nye elbiler der viser, at kinesiske producenter har styr på både design, kvalitet og teknologi. De kinesiske producenter har lært meget af at have skilt biler fra tyske bilmærker og andre premium bilmærker fra hinanden og studeret dem nøje.

Avatr 07 ligner en meget dyr elbil, men ifølge producenten er den en konkurrent til Tesla Model Y.

Se også: Flere kinesiske bilmærker vil bygge elbiler i Europa

Billeder af Avatr 07

Avatr o7 er endnu ikke officielt lanceret, men skulle være lige på trapperne. Her er de første billeder:

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Avatr 07 er konkurrent til Tesla Model Y

Avatr 07 er en elektrisk SUV med 5 siddepladser, der kommer i både en helt elektrisk og en EREV-variant. Alle specifikationer er ikke offentliggjort endnu.

Den elektriske Avatr 07 er udstyret med platform, teknik og software fra Huawei, LFP-batteri fra CATL, og bilen er længere, bredere og lavere end en Tesla Model Y.

Ydeevnen kommer en elektrisk motor, der leveres af Deepal Technology. I den baghjulstrukne variant er der 252 kW (338 hk) til rådighed, og i den firehjulstrunke variant er der 440 kW (590 hk).

Avatr 07 er klar til det kinesiske marked i tredje kvartal, hvor den skal konkurrere mod Tesla Model Y, Xpeng G6, Onvo L60 og mange flere. Prisen lyder på cirka 250.000 yuan. Et gæt på en dansk pris er cirka 350.000 kr. – der er dog ikke nogle informationer om, hvornår Avatr kommer til Europa.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Vi anbefaler:
Se ifs tilbud på elbilforsikring
De billigste elbiler på vejene i Danmark
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den