Batteri til elbiler kan lades op på blot ti minutter

StoreDot har fremvist løsning til oplader af elbiler, så de kan lades op på ti minutter. Opladeren ventes at være klar i 2024.

Batteri til elbiler kan lades op på blot ti minutter

Bilproducenter vil gerne finde en hurtig løsning på to udfordringer med batterierne i elektriske biler, udfordringer der bekymrer køberne mere end noget andet. Den ene handler om rækkevidde og den anden om opladning.

Lad elbil op på 10 minutter

Køberne er ikke kun bekymrede for, at de ikke har strøm nok til at komme frem til destinationen, de er også bekymrede over, at de skal bruge timer på at lade deres elektriske biler op. Det betyder planlægning og længere ophold for at nå at lade bilen op igen.

Virksomheden StoreDot skabte overskrifter tilbage i januar, da de præsenterede prototyper på elektriske bilbatterier, der kunne give 160 kilometers kørsel efter blot fem minutters opladning. Dengang var der tale om prototyper, der skulle vise teknologien for interesserede selskaber.

De kommercielle versioner havde et par års udvikling i vente. Men StoreDot har nu præsenteret et batteri med navnet 4680, der kan lades helt op på blot ti minutter. 4680 er et cylinderformet batteri, der måler 46×80 mm, deraf navnet.

Se også: Internet til biler

Ekstrem opladning kan måske også bruges til andre produkter

Selskabets batterier har funktionen extreme fast-charging, XFC, til elektriske biler, men den teknologi kan måske også bruges til andre produkter som scootere og telefoner.

StoreDot har udviklet på 4680 i tre år og indeholder teknologi fra fem patenter. Batteridesignet “øger gennemstrømningen og løser sikkerheds- og præstationsproblemer, der typisk er forbundet med den hårde struktur af cylindriske celler”, lyder det om den nye teknik.

Se også: Er Android Auto eller Apple Carplay bedst?

Masseproduktion i 2024

Det er en spændende udvikling, men StoreDots 4680-batteri er ikke klar til masseproduktion før 2024.

Se også: Nyheder om elbiler