BMW i7 – fuldelektrisk luksussedan testes nu

BMW er på vej med en elektrisk udgave af 7-serien. Elbilen BMW i7 bliver lige nu testet godt og grundigt på testcenter, få kilometer fra polarcirklen.

BMW i7 – fuldelektrisk luksussedan testes nu

BMW er på vej med bil, der i løbet af 2022 skal slutte sig til producentens nuværende elektriske i-familie. Denne gang er der tale om en elektrisk udgave af den store 7-serie, der får navnet BMW i7. Eletronik, batteri og mere bliver lige nu testet i BMW i7 under ekstreme forhold, tæt på polarcirklen.

BMW i7 er en stor elektrisk luksussedan med alt hvad dette indebærer – elegance, komfort, rummelighed og sportslige køreegenskaber. Men denne gang er den 100 procent elektrisk, selvom den også kommer i traditionelle motorudgaver med benzin- eller dieselmotor, som plug-in-hybrid. De foreløbige data i BMW i7 giver et strømforbrug fra 19,5 – 22,5 kWh/100 km i henhold til WLTP-normen.

i7 vil byde på helt ny drivlinjer og teknik, hvilket selvfølgelig skal testes godt og grundigt. For den elektriske bil er det specielt hårdt, når der testes steder hvor det er koldt.

Læs også: BMW IX: flagskibs SUV på el med rækkevidde over 600 kilometer

BMW i7 bliver lige nu testet i Nordsverige.

BMW tester i7 i Nordsverige

i7 er draget en tur til BMWs testcenter i i Arjeplog i Nordsverige, som ligger kun få kilometer fra polarcirklen. Ifølge producenten danner stedet perfekte rammer for test af den kommende model på frosne søer og snedækkede veje. Her kan ingeniørerne teste og optimere alle funktioner under ekstremt udfordrende forhold.

Vintertesten i bidende kulde fokuserer på komponenterne i den elektriske drivlinje, herunder BMW i7’s elektriske motor, højspændingsbatteriet, elektronik og opladningsteknologi, som alle stammer fra femte generation af BMW eDrive-teknologien.

Der er endnu ikke nogle informationer omkring priser, varianter, rækkevidde på BMW i7. BMW i7 forventes lanceret i løbet af 2022.

Læs også: BMW iDrive 8: Mere intelligent og nu med kurvet skærm

Mere om sagen

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 11/6/2021 publicerede redaktionen et indlæg om Apple hyrer tidligere BMW-direktør til selvkørende bilprojekt – Du finder den her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..