BYD er ikke længere verdens største elbilproducent

De overhalede Tesla i slutningen af 2023, men må allerede nu give tronen tilbage. Salget af elbiler hos BYD går meget tilbage i 1. kvartal 2024.

BYD er ikke længere verdens største elbilproducent

Elbilproducenten BYD havde et rekordår sidste og sluttede 2023 af som verdens største elbilproducent. Dog må de allerede nu give titlen tilbage, som de tog fra Tesla i 4. kvartal sidste år.

Se også: Disse familie-elbiler er bedst i test

Solgte 43 procent færre elbiler

BYD, der er Kinas største producent af elektriske køretøjer og verdens største elbilproducent i 4. kvartal 2024, har rapporteret, at salget i første kvartal af 2024 faldt med 43 procent sammenlignet med fjerde kvartal af 2023.

BYD solgte 300.114 elbiler i første kvartal i år, ned fra et rekordhøjt antal på 526.409 solgte enheder i det foregående kvartal, hvor de for første gang overgik Tesla og for en kort bemærkning var verdens største elbilproducent. Dog er salget i forhold til første kvartal 2023 steget med 13,4 procent.

Godt nok gik også Tesla tilbage, men med 386.810 leverede biler er de igen større end BYD. Tesla oplevede et fald på 20,2 procent fra det foregående kvartal og 8,5 procent fra for et år siden.

Se også: Se priser, bedømmelser og specifikationer på elbiler

BYD har siden februar reageret på den priskrig, Tesla startede i begyndelsen af sidste år i Kina, ved at sænke priserne på de nyeste versioner af deres modelprogram med 5-20 % i forhold til tidligere versioner.

Men Teslas generobring af salgstronen illustrerer, at de ikke er lige til at udfordre, især fordi begge virksomheder forventer en afmatning i væksten i det kinesiske elbilsalg i år. Det viser også, at BYD’s kortvarige dominans skyldtes deres prisnedsættelser på hjemmemarkedet.

Se også: Så billige er de billigste elbiler i Danmark

Vil sælge rekordmange elbiler i 2024

BYD lader sig dog ikke kue. Reuters oplyser, at BYD har sat et salgsmål på 3,6 millioner enheder i 2024, hvilket er en stigning på 20 % i forhold til det rekordstore salg sidste år.

BYD har som mål at sælge 500.000 biler i udlandet i år, mere end dobbelt så mange som sidste år, og en million enheder i 2025, fortalte bestyrelsesformand Wang Chuanfu på et BYD-investormøde.

BYD har netop lanceret den elektriske familie-SUV Seal U herhjemme, hvilket er deres fjerde model – hvis ikke man tæller Tang og Han med, som tidligere var i sortimentet. Lige nu tilbyder BYD modellerne Dolphin (hatchback), Atto 3 (kompakt SUV), Seal (sedan) og Seal U (SUV) i Danmark.

Se også: Alle de kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet
De billigste elbiler på vejene
Den bedste og billigste elbilforsikring