BYD lancerer Yuan UP – kompakt elektrisk SUV bliver billigere end Dolphin

BYD Yuan UP er en kompakt elektrisk SUV med panoramasoltag og nydeligt indre og ydre. Og så har BYD presset prisen fuldstændig i bund. Den er billigere end bybilen Dolphin.

BYD lancerer Yuan UP – kompakt elektrisk SUV bliver billigere end Dolphin

I februar løftede BYD sløret for en ny elbilmodel: Den kompakte SUV Yuan UP. Efter lang tids venten har BYD nu introduceret elbilen i Kina.

BYD Yuan UP er den seneste tilføjelse til BYDs Dynasty-serie. Dynasty-serien tæller de dyrere og angiveligt drageinspirerede modeller fra BYD såsom Han, Tang, Seal U og Song L. Yuan UP ser dog ikke synderligt drageinspireret ud, og prisen er også lavere end Dolphin, som hører til i Ocean-serien. Denne serie inkluderer modeller som Seal, Dolphin og Sea Lion 07, der alle er kendetegnet ved deres særegne navne, og hvor havet, bølger og flydende linjer bruges som designtema.

Se også: Se alle elbiler fra BYD i Danmark

Billigere og mindre end Dolphin

Med lanceringen af Yuan UP gør BYD endnu et indhug i markedet for rene elektriske SUV’er. Yuan UP benytter BYD’s e-Platform 3.0 integreret med Blade-batteri, som maksimerer den indvendige plads og øger sikkerheden, komforten og den strukturelle styrke.

BYD Yuan UP henvender sig til en bred vifte af forbrugere – lige fra studerende til unge familier. Som BYD beskriver det, blander den kompakte SUV traditionelle kinesiske elementer med moderne detaljer. LED-forlygterne er eksempelvis inspireret af et “drageansigt”. Yuan UP fås i fire farver: hvid, grøn, pink og grå.

Den måler 4.310 mm i længden, 1.830 mm i bredden og 1.675 mm i højden. Dermed er den mindre 145 mm kortere, 45 mm smallere og 60 mm højere end Dolphin. Med en akselafstand på 2.620 mm er den 10 centimeter kortere end Dolphin.

Selv om SUV-designet kunne få den til at se større ud end Dolphin, er det altså ikke tilfældet – og med en startpris, der er tre procent lavere end den nye og opdaterede Dolphin til 99.800 yuan, er den også tænkt som en billigere og mindre elbil end Dolphin.

BYD Yuan UP kan købes med to forskellige motoreffekter: 70 kW (94 hk) eller 130 kW (174 hk). Det mindste 32 kWh batteri giver en CLTC-rækkevidde på 301 km, mens det større batteri på 45,1 kWh giver en rækkevidde på op til 401 km.

Se også: Alle elbiler fra BYD i Danmark

Dansk pris: Hvad koster BYD Yuan UP?

Den kompakte SUV BYD Yuan UP har en startpris i Kina på 96.800 kinesiske yuan. Det kan være svært at sige med sikkerhed, hvad en dansk pris på BYD Yuan UP vil blive, men vi kan give et kvalificeret bud.

Under lanceringen annoncerede BYD, at Yuan UP kan fås i to batteristørrelser i hjemlandet:

  • Rækkevidde på 301 km: Fra 96.800 yuan
  • Rækkevidde på 401 km: Fra 109.800 yuan

Skulle den komme til Danmark, vil BYD Yuan UP uden tvivl kun komme hertil med det store batteri. BYD har for vane at introducere varianter med større batterier uden for Kina, og derfor kan det også være svært at lave en 1:1-sammenligning af priserne.

Den kraftigste motorvariant af Dolphin i Kina er for eksempel kun med 130 kW (177 hk), mens den i Danmark kun fås med 150 kW (204 hk). Den variant af Dolphin, der minder mest om den danske, koster 129.800 yuan. Skulle den billigste Yuan UP komme til Danmark, hvilket er ret usandsynligt, er vi formentlig ude i en pris helt nede omkring 160.000 kroner. Men vi er nok ude i den dyreste variant til 119.800 yuan, som vil koste mindst 200.000 kroner.

Se også: Specifikationer på alle elektriske bybiler i Danmark

Vanvittig meget elektrisk SUV for pengene

På trods af den ekstremt lave pris kommer BYD Yuan UP med et ganske pænt interiør. Den kommer med et D-formet rat med Yuan-logo og en 8,8 tommers LCD-førerskærm med head up-display. Den kommer også med BYDs karakteristiske 12,8 tommer roterende infotainmentskærm.

Sæderne er justerbare og beklædt med perforeret kunstlæder. Midterkonsollen huser de vigtigste betjeningsknapper og har en plads med trådløs opladning til mobilen. Bilen får også et stort panoramasoltag ligesom Dolphin.

BYD har endnu ikke bekræftet, om Yuan UP kommer til salg uden for Kina. Der er også den spritnye 2024-udgave af Yuan Plus (Atto 3) med en markant lavere startpris end tidligere på 119.800 yuan, som vi bør forvente at se i Danmark på et tidspunkt, i og med at Atto 3 allerede forhandles herhjemme.

Vi anbefaler:
Disse elbiler er Bedst i Test
Test og anmeldelser af nyeste elbiler
Se hvilke elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark
Guide til den bedste forsikring af elbiler