BYD Song L: Konkurrent til Model Y med 662 km rækkevidde

BYD Song L er en elektrisk familiebil med lang rækkevidde, masser af plads og en skarp pris, der bliver et alternativ til Tesla Model Y.

BYD Song L: Konkurrent til Model Y med 662 km rækkevidde

Forudbestillinger af BYDs nye Song L er skudt i gang i hjemlandet. BYD Song L er en elektrisk familievenlig crossover til en lav pris.

Se også: Kommende elbiler

Større og billigere end Tesla Model Y

Tesla har virkelig ramt plet med Model Y, der er den mest solgte elbil i Europa i første halvår af 2023. Herhjemme i Danmark er Model Y indtil videre i 2023 den bedst sælgende bil af alle. Der er naturligvis mange elbilproducenter, der gerne vil have en bid af Model Y-kagen.

En af disse producenter, som en af få kan konkurrere mod Tesla, er kinesiske BYD. Og den nye Song L ligner da også en ganske fornuftigt bud på en konkurrent til netop Model Y.

Her er de første officielle billeder af BYD Song L:

Billigere, større og kører lige så langt

Den nye BYD Song L er både billigere, større og kører lige så langt på en opladning som Tesla Model Y.

Song L er 4.840 mm lang, 1.950 mm bred og 1.560 mm høj med en akselafstand på 2.930 mm. Det betyder, at den er 89 mm længere, 29 mm bredere og 63 mm lavere end en Tesla Model Y med en 40 mm længere akselafstand.

Den er bygget på samme e-Platform 3.0, som BYDs Seal, Dolphin og Atto 3. Man vil kunne vælge mellem to LFP-batterier på 71,8 og 87 kWh, som giver en rækkevidde på 550 og 662 kilometer (CLTC).

Efter CLTC-standarden kører Model Y Long Range 688 kilometer. Herhjemme kører den efter WLTP-standarden 533 kilometer. Man kan altså forvente, at BYD Song L vil have en rækkevidde på lidt over 500 kilometer.

Der er endnu ingen informationer om opladninghastighed for Song L endnu, men typisk har BYD med deres LFP-batterier ikke den hurtigste opladning. BYD Seal oplader med op til 150 kW med 10-80 % på 38 minutter.

Topmodellen af BYD Song L byder på firehjulstræk med 380 kW, der giver en 0-100 km/t tid på kun 4,3 sekunder.

Ligesom i Seal byder BYDs Song L på en stor 15,6 tommer infotainmentskærm. Bilen kan modtage opdateringer over-the-air.

Læs også: Bliv klogere på forsikring af elbiler

Pris på BYD Song L?

I hjemlandet koster en BYD Song L fra cirka 220.000 kroner, hvilket er omtrent samme pris som en Seal. Herhjemme koster BYD Seal fra 349.995 kroner.

Tesla Model Y koster lige nu fra 382.490 kroner.

Rammer BYD en den rigtige pris med Song L kan den meget vel blive det hidtil bedste alternativ til Model Y. Desværre ved vi ikke hvornår Song L kommer til Europa, men BYD har det med at være ret hurtige til dette.

Se også: Test af elbiler