Disse vilde nye elbiler er netop lanceret

Den netop afholdte bilmesse Auto Shanghai 2023 bød på en overflod af nye elbiler. Se overblik over de mest interessante nye elbiler derfra.

Disse vilde nye elbiler er netop lanceret

Bilmessen Auto Shanghai, også kendt som Shanghai International Automobile Industry Exhibition, der har været afholdt årligt siden 1985, har aldrig budt på så mange nye elbiler som i år. Her giver vi et overblik over nogle af de nyeste og mest spændende elbiler, der er blevet præsenteret.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Auto Shanghai 2023 bød på et imponerende udvalg af både kendte og ukendte elbilproducenter, der fremviste deres nyeste kreationer. Bilmessen bød på intet mindre end 1.413 biler med 93 modeller, der blev introduceret på messen, og 64 konceptbiler. Der var et meget stort fokus på fuldelektriske biler i år, hvor 271 nye elbiler blev vist frem – heraf 186 af dem fra kinesiske mærker.

På messen lancerede blandt andet BMW den vildeste variant af deres vildeste elbil, i7. BMW i7 M70 xDrive er den kraftigste elbil fra BMW til dato. Her blev også introduceret MG Cybester, en elektrisk roadster, NIO ES6 og topmodellen af den kommende Volvo EX90, der har fået efternavnet Excellence.

Det var dog uden tvivl de mange kinesiske elbilproducenter, der dominerede bilmessen i år. Læs videre og find ud af hvilke nye elbiler, der fik mest opmærksomhed på messen.

De vildeste og mest interessante elbiler fra Auto Shanghai 2023

XPeng G6

XPeng G6 Coupe

XPengs nye G6 er en elbil bygget på en ny platform og samlet på en ny måde, der skal holde omkostningerne nede. Ligesom G9 har den 800V-arkitektur, hvilket betyder lynhurtig opladning. Den har en rækkevidde på op til 755 kilometer, op til 460 hestekræfter og er samtidig en rummelig familiebil.

Polestar 4

Polestar 4

Polestar 4 lander prismæssigt mellem Polestar 2 og Polestar 3. Den er en elektrisk crossover/SUV med op til 544 hestekræfter, rækkevidde på op til 600 kilometer, 200 kW lynopladning og et rummeligt indre. Polestar 4 kommer med nyeste Android Automotive med Polestars nye brugerflade.

Zeekr X

Zeekr X

Zeekr, der er ejet af Geely (som også har del i Volvo og Polestar), løftede sløret for en elektrisk hatchback, der hurtigt fik opmærksomhed. Den lille hatchback Zeekr X har op til 560 kilometer rækkevidde og 428 hestekræfter, og så kommer den til Europa. Prisen forventes at blive skarp på denne bil.

Hongqi L5

Hongqi L5

Og så blev der også lanceret en ny version af Kinas dyreste elbil, Hongqi L5. Hongqi L5 er en gigantisk elbil i limousine-stil og et alternativ til en Rolls-Royce. Der er ikke yderligere informationer om Hongqi L5 endnu, men vanvittig ser den ud. Prisen? Du har alligevel ikke råd til den.

Se også: Se tilbud på privatleasing af elbiler

smart #3

Smart #3

#3 er den anden helt elektriske bil fra Smart. Smart #3 er mindre crossover med bløde designlinjer. Der er ikke mange informationer om Smart #3 endnu, men den forventes at få et battery på op til 82 kWh. Den kommer med en 12,3 tommer infotainmentskærm.

Neta GT

Neta GT er en elektrisk sports coupé med et aggressigt design. Topmodellen med firehjulstræk yder op til 456 hestekræfter. Rækkevidde er op til 580 kilometer.

Exeed Sterra ES

Exeed Sterra ES

Exeed Sterra ES er en elbil, der forventes at få konkurrenter som XPeng P7, Nio ET7 og selv Volkswagen ID.7. Exeed Sterra ES skulle få en rækkevidde på op til 700 kilometer.

Yangwang U9

Yangwang U9

Yangwang U9 er en elektrisk superbil der kan hoppe. Ja, den er god nok. Med topmoderne affjedring kan bilen rent faktisk hoppe. Med 1.100 hestekræfter er Yangwang U9 selvfølgelig også hurtig og kører 0-100 km/t på 2 sekunder. Rækkevidden er ikke afsløret endnu.

HiPhi Y

HiPhi Y

 

HiPhi Y er en mellemstor elektrisk SUV, der med dens vilde døre hurtigt fangede masser af opmærksomhed på messen. HiPhi Y kommer med et batteri op til 115 kWh, der giver en rækkevidde op til 810 kilometer. Den får op til 498 hestekræfter. HiPhi har allerede kurs mod Europa, men det vides ikke, om denne model også er på vej.

Se også: Bliv klogere på forsikring af elbil