Fisker Ocean Sport har længere rækkevidde end forventet

Fisker Ocean Sport får nu en officiel WLTP-rækkevidde, hvor den klarer sig bedre end forventet. Den billigste Ocean Sport er lige på trapperne.

Fisker Ocean Sport har længere rækkevidde end forventet

Fisker Ocean Sport-varianten har fået en officiel WLTP-rækkevidde, der er længere end Fiskers egen forventede rækkvidde.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Fisker Ocean Sport har rækkevidde på 464 km

Indtil videre er kun topmodellen af Fisker Ocean blevet leveret til de tålmodige kunder, men nu nærmer den meget billigere basismodel sig endelig.

Hvor den særlige lancerings-variant, Fisker Ocean One, koster fra 529.000 kroner, er basismodellen 180.000 kroner billigere.

Med den lavere pris fra 349.000 kroner er denne variant en langt mere interessant bil, der selvfølgelig har nogle kompromisser i forhold til de dyrere varianter. En af disse er rækkevidden, hvor Sport har et meget mindre batteri.

Ocean One og Ultimate kører op til 707 kilometer, og Ultra op til 690 kroner. Basismodellen Ocean Sport havde til at starte med en rækkevidde på 440 kilometer.

Dog har Fisker nu opgraderet rækkevidden på den med en officiel WLTP-rækkevidde på 464 kilometer.

Denne rækkevidde matcher meget fint konkurrenterne som Tesla Model Y, Skoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E, Nissan Ariya og flere, men er dog noget lavere end Volkswagen ID.4/ID.5 med 543 kilometer rækkevidde på en opladning.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If

Hvad mangler basismodellen?

Med en næsten 200.000 kroner besparelse i forhold til topmodellen, må der “mangle” mange ting i basismodellen?

Ocean Sport har blandt andet ikke varme i for- og bagsæder, California Mode, Limo Mode samt en række sikkerhedsfunktioner, som “Advarsel om kollision bagfra” og flere.

For mange vil en af de helt store mangler dog være den adaptive fartpilot, som kun er med i topmodellen. En pakke med adaptiv fartpilot, 360 graders kamera og flere funktioner koster 22.850 kroner.

Se også: Læs mere om Fisker Ocean

Specifikationer på Fisker Ocean Sport

Fisker Ocean Sport har forhjulstræk og en enkelt elektrisk motor på 205 kW / 279 hk. Den tager turen fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder og har en tophastighed på 188 km/t.

Batteriet i denne variant er på 75 kWh, hvilket giver den rækkevidden på de 464 kilometer.

Opladning fra 10 til 80 procent tager cirka 33 minutter med en maksimal ladeeffekt på 200 kW.

Bagagerummet er på 566 liter, som med bagsæderne lagt ned udvides til 1.274 liter.

Se alle specifikationer på Fisker Ocean Sport