Nissan kan redde Fisker fra konkurs

Fisker kan blive reddet fra lukning af selveste Nissan. Fisker og Nissan er i forhandlinger, der inkluderer en investering på 3 mia. kroner.

Nissan kan redde Fisker fra konkurs

Det ser sort ud for elbilproducenten Fisker, der er ved at løbe tør for penge. Det tyder dog på, at Nissan kan blive Fiskers frelser.

Se også: Priser, specifikationer og bedømmelser på populære elbiler

Nissan og Fisker kan indgå partnerskab

Fisker har tidligere meldt ud, at de bløder penge. Fremtiden er en konkurs, hvis ikke de kan finde stor pose penge snart. Ifølge Reuters kan Fiskers ridder på den hvide hest blive Nissan.

Pålidelige kilder skulle have fortalt, at Nissan og Fisker er i forhandlinger om et strategisk partnerskab, hvilket inkluderer en stor investering.

Vilkårene, der forhandles om, inkluderer, at Nissan investerer mere end 400 millioner dollars i Fisker, svarende til 3 milliarder kroner.

Hvad får Nissan ud af det? Jo, investeringen betyder for Nissan, at de blandt andet kan bruge Fiskers egenudviklede platform, der skal bruges i deres pickup truck, Kayak. Nissan vil bygge sin egen elektriske pickup på denne platform. Nissan har samlefabrikker i Mississippi og Tennessee.

Hvad aftalen ellers indeholder kender man ikke til endnu.

Se også: Rygter og nyt om kommende elbiler i 2024

Fisker har desperat brug for et partnerskab

Fisker fortalte i sidste uge, at de nok ikke ville være i stand til at fortsætte som hidtil og ville skære 15% af arbejdsstyrken, at de var i forhandlinger med en stor bilproducent om en potentiel investering og et fælles udviklingspartnerskab. Bilproducenten blev ikke nævnt.

En talsmand for Fisker sagde, at virksomheden ikke kommenterer på spekulationer, og Nissan var heller ikke klar på at kommenterer på sagen.

Fisker-aktien er styrtdykket siden 2021, hvor Henrik Fisker viste elbilen Ocean frem, og den handles nu til kun 0,63 dollar. Det er et fald på hele 97,5 procent.

Se også: Elbiler Bedst i Test i Danmark

Kæmper med at få styr på Ocean

Mens forhandlingerne med Nissan er i gang, kæmper Fisker videre med deres første elektrisk bil, Ocean.

Fisker har nemlig udfordringer med at få leveret Fisker Ocean til de meget tålmodige kunder. Derudover klager de nuværende ejere over diverse fejl, som Ocean udfordrer dem med.

Fisker har netop startet udruldningen af en ny software til Ocean (version 2.0), som kommer med mange rettelser og funktioner. Ifølge ejere skulle denne opdatering dog introducere nye fejl.

Der er ingen tvivl om, at Ocean er en flot elbil med fine specifikationer. Overvejer du den, vil vi anbefale at privatlease Fisker Ocean, fremfor at købe. Du kan læse mere om fordelene ved privatleasing af elbil her.

Se også: De billigste elbiler i Danmark i 2024

Vi anbefaler:
Vælg den rigtige forsikring til din elbil
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil