Fresco XL har 1.000 km rækkevidde og plads til otte

Fresco XL er en rummelig elektrisk familiebil med plads til hele otte passagerer og en rækkevidde på op til 1.000 km - og de åbner de for forudbestillinger.

Er familien stor, eller har du bare brug for meget plads, ligner denne elektriske crossover fra det norske elbil-startup Fresco et af de bedste bud. Fresco XL, som navnet i indikerer, er rummelig, har plads til otte passagerer og kører helt op til 1.000 km på en opladning. Elbilen er endnu ikke klar til vejene, men nu åbner Fresco op for forudbestillinger på XL sammen med en (høj) pris.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Fresco XL – elbilen til den store familie

Der er godt nok ikke mangel på store elbiler, hvor specielt SUV’erne oplever stor succes, men denne fra det norske startup Fresco, ser alligevel lovende ud. Fresco er opkaldt efter fremtidsforskeren og socialingeniøren Jacque Fresco, og fremviste tilbage i 2019 deres første bud på en elektrisk bil – en ny elektrisk sedan kaldet Fresco Reverie.

Siden den dag i 2019 har der været stilhed fra Fresco, der har arbejdet bag lukkede døre og nu er klar med en stor nyhed.

Fresco XL crossover-type køretøj, der har plads til 8 personer, og hvis batteripakke er en strukturel komponent. I en Youtube-video fremviser Fresco nu XL, der mest af alt ligner en 3D-model, ikke et egentligt køretøj. Det norske startup påstår, at Fresco XL har en rækkevidde på hele 1.000 km, men nævner intet om batteristørrelse, ydeevne eller andre specifikationer. Der nævnes dog, at batteripakken vil være dobbelstablet, den vil have to elektriske motorer og vil blive bygget til brug i barske klimaer.

Se også: Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den

Pris og forudbestilling på Fresco XL

Selvom Fresco endnu ikke fremviser en færdig XL-elbil, tages der allerede nu imod forudbestillinger. En forudbestilling af Fresco XL koster 10.000 NOK (7.500 kroner) og selve elbilen koster 1.000.000 NOK (747.000 kroner). Hvornår er Fresco XL klar til salg? Det er der desværre ingen der ved endnu, men vi følger med i udviklingen.

Se også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022