Honda investerer massivt i elbiler: 7 modeller på vej

Honda er klar med en milliardstor investering i elbiler. Syv nye elbilmodeller er undervejs, heriblandt en topmodel og to SUV'er, som lander i 2026.

Honda investerer massivt i elbiler: 7 modeller på vej

Store kinesiske elbilproducenter søger i større grad mod Europa, hvor de hurtigt tager markedsandele fra de mere velkendte bilmærker. Det har været med til at øge Honda’s satsning på elbiler med en milliardstor investering.

Se også: Se priser, test og specifikationer på elbiler

Honda investerer 445 mia. kroner i elbiler

Honda vil fremskynde sin overgang til markedet for elbiler. Honda har annonceret en stor investering på 445 milliarder kroner, der skal bruges på at udvikle en række nye elbilmodeller og styrke sin position i et hurtigt elbilmarked.

Honda sigter mod at genvinde sin markedsandel, som elbilproducenter somn Tesla og BYD har overtaget. Ved at fordoble sin investering i elbiler håber virksomheden at opnå omkostningseffektivitet i sine produkter med fokus på mindre elbiler og motorcykler, og en omfattende forsyningskædestrategi til at understøtte det voksende elbilsortiment.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Klar med flagskibs-elbil i 2026

Hondas roadmap for elbiler omfatter syv nye elektriske modeller på verdensplan, der spænder fra små billige elbiler til store SUV’er. Honda satser samtidig på det kinesiske marked med ti nye elbiler inden 2027 med Ye-serien.

Den nye Honda 0-serie spiller en central rolle i bilmærkets elbilstrategi. I 2026 vil Honda løfte sløret for tre nye elbilmodeller, hvoriblandt der er en kompakt SUV, en mellemstor SUV og en premium elbil.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Honda Saloon

Saloon, der blev præsenteret på CES i januar, forventes at blive Hondas flagskib inden for elbiler. Den endelig topmodel skulle angiveligt ligne konceptbilen meget.

Efter 2026 lancerer Honda en ny elbil om året frem til 2030, hvor den første sedan lander.

Se også: De billigste elbiler på vejene

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Ladeløsning med Zaptec ladeboks