Honda lancerer ny elbilserie med 6 modeller

Honda har lanceret elbilserien Ye med nyt design og Honda-logo, der skal være producentens gennembrud inden for elbiler.

Honda lancerer ny elbilserie med 6 modeller

Det er ingen hemmelighed, at de fleste elbilproducenter har svært ved at følge med udviklingen i Kina. Hondas nye våben er en spritny elbilserie, der inden 2027 vil bestå af seks nye modeller.

Se også: Se priser, test og specifikationer på elbiler

Honda satser stort på den nye elbilserie

Der er fart på udviklingen i Kina, hvor de stort set alle andre bilproducenter taber markedsandele. For at følge med de kinesiske producenter opstår der samarbejde mellem producenter som Volkswagen og Renault, Nissan og Honda og flere andre.

Honda har også et samarbejde med Sony, som de har døbt Afeela. Dog har Honda ikke opgivet at være en selvstændig elbilproducent. De har nemlig netop lanceret en helt ny serie at elbiler, som i første omgang skal være deres gennembrud på det kinesiske marked.

Honda sagde, at introduktionen af Ye-serien vil hjælpe med at “fremskynde transformationen i Kina, hvor skiftet til elbiler går hurtigt”.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Seks nye elbiler fra Honda

Indtil videre har Honda præsenteret tre modeller i den nye Ye-serie, men der vil inden 2027 være seks af dem.

Honda planlægger at lancere seks modeller under dette nye mærke i Kina inden 2027, med en overgang til 100 procent elektrificering i landet inden 2035.

Bilproducenten afslørede tre nye modeller, Ye GT, som vil blive masseproduceret i 2025, Ye P7 og Ye S7, som vil blive solgt i slutningen af dette år.

Ye P7 vil blive bygget af GAC Honda, et joint venture mellem Honda og GAC Group, mens Ye S7 vil blive bygget af Dongfeng Honda, et joint venture mellem Honda og Dongfeng Motor.

Det japanske firma har ikke afsløret bilernes interiør, men siger, at begge er udstyret med et LED-instrumentpanel og en assistent drevet af kunstig intelligens.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Indtil videre kun til Kina

Honda satser i første omgang på Kina med den nye elbilserie, men det er ikke usandsynligt, at de også vil blive lanceret i Europa på et tidspunkt.

I Danmark sælger Honda udelukkende én elbilmodel, e:Ny1, som de har sat prisen gevaldigt ned på. Skal Honda kunne følge med på det globale elbilmarked, skal der uden tvivl skub i udviklingen. Flere bilproducenter forventes ikke at overleve i overgangen til elbiler.

Honda løftede i starten af 2024 sløret for 0-serien, der består af konceptbiler.

Se også: De billigste elbiler på vejene

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste og billigste forsikring til elbil hos If