Honda trækker stikket til Honda e

Efter kun tre år på markedet trækker Honda nu stikket til den lille Honda e i Europa. Nu har billmærket kun én elbil i Europa.

Honda trækker stikket til Honda e

Mens andre bilproducenter lancerer den næste nye elbil efter den anden, har Honda valgt at fjerne halvdelen af deres elbilmodeller fra Europa.

Se også: Se priser, test, specifikationer og billeder af elbiler

Honda har nu kun én elbil i Europa

Hvem husker ikke den ikonisk Honda Civic, der var kendt for dens pålidelighed og fornuftige pris? Honda har flere modeller, så danskerne husker – dog er mærkets første elbil ikke en af dem.

Honda e, der blev lanceret i 2020, men er nu allerede på vej ud. Honda har ikke solgt mange af dem, og den lille elbil får kun sværere og sværere ved at hamle op med konkurrenterne – både på specifikationer og pris. Derfor giver det ikke mening for Honda, at have “e” i deres sortiment i Europa længere.

Se også: Disse elbiler er bedst til prisen

Det betyder, at Honda nu kun tilbyder den nye Honda e:Ny1 som elbil i Europa. Honda e:Ny1 er en SUV i mellemklassen med en pris fra 329.900 kroner.

Denne model tilbyder en rækkevidde på 412 kilometer, hvor Honda e måtte nøjes med 222 kilometer.

Se også: Se kommende elbiler fra Honda og andre bilmærker

Flere nye elbiler på vej fra Honda

Det betyder dog ikke, at Honda ikke satser på elbiler længere. Men det betyder derimod nok, at Honda i noget tid forventes at være lidt fraværende på markedet.

Godt nok er Honda e:Ny1 helt ny, men allerede nu har den svært ved at matche konkurrenterne på rækkevidde, opladning og pris.

Dog har Honda store planer for fremtiden, hvor der inden 2030 skal introduceres hele 30 nye elbiler. Honda har som mål at være helt elektrisk bilproducent.

De første kommer vi til at se allerede i starten af 2024, hvor Honda fremviser dem på CES-messen i Las Vegas.

Dertil er der også kommet mere fokus på bæredygtig produktion hos Honda. Derfor vil de have en CO2-neutral produktion inden 2050.

Se også: De billigste elbiler på gaden i Danmark

Se også:
Billigste opladning af elbil med ladeboks
Bedste bilforsikring til elbil