Kia lancerer elektriske modulopbyggede varevogne og minibusser

Kia har præsenteret en nye elbiler på CES 2024, hvor der med varevogne og minibusser var fokus på erhverv. Kia PBV-elbilerne kommer i 2025.

Kia lancerer elektriske modulopbyggede varevogne og minibusser

Kia brugte årets CES-messe i Las Vegas til at præsentere en helt ny serie af elbiler, der primært er til erhverv. Der blev fremvist fire modeller og de første forventes at gå i produktion til næste år.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Kias nye Platform Beyond Vehicles (PBV)

Kia har døbt den nye elbilserie PBV, som er en forkortelse for Platform Beyond Vehicles. Her er der primært tale om elbiler til erhverv, som er opbygget i moduler. Det betyder, at bilerne kan tilpasses den enkelte virksomheds behov og ønsker.

Til eventet viste Kia fire nye konceptbiler frem, hvor de første allerede til næste år vil være klar til produktion. Godt nok er der stadig tale om konceptbiler, men Kia har det med at gøre deres konceptbiler til virkelighed.

Blandt de fem fremviste elbiler – tre varianter af PV5, PV7 og PV1 – er der varevogne og minibusser i forskellige størrelse og til forskellige brugsscenarier.

Kia fortæller i en pressemeddelelse, at PBV-bilerne vil være bygget op omkring et dedikeret forretningssystem, der integrerer køretøjer, software og fremtidige teknologier i én samlet pakke.

Kia PBV Concept

Se også: Minibusser, varevogne og andre elbiltyper

Kia PV5 kommer først – som varevogn og minibus

Med lanceringen af PBV-forretningen vil Kia kunne levere skræddersyede køretøjer, der opfylder kundernes individuelle krav. I første omgang vil der være fokus på Concept PV5, eller blot Kia PV5, der vil være klar til 2025.

Kia PV5 kan opbygges på mange forskellige måder. Den vil kunne laves som en almindelig varevogn til transport og levering eller som specialopbygget varevogn til håndværkere og lignende.

Kia PV5 vil også kunne laves som minibus og med en køretøjsrampe.

På CES-messen fremviser Kia PV5 som en lille varevogn, der kan konfigureres med højere tag. Den kan blandt andet også laves i pickup-konfiguration. Som du måske kan gætte, er kabinen modulopbygget for at gøre dette muligt.

Efter PV5 kommer der andre modeller på markedet, heriblandt PV7, PV1 og måske også andre fremtidige varianter.

Se også: Test og anmeldelser af de nyeste elbiler i Danmark

Kia arbejder på selvkørende varevogne

Til eventert fik Kia derudover nævnt, at de også arbejder på selvkørende biler, de såkaldte robotaxi, i samarbejde med Hyundai. Ideen er, at bilerne med deres selvkørende teknologi kan tranportere mennesker og varer.

Der blev dog ikke snakket om, hvornår man kunne forvente denne teknologi klar.

Se også: Seneste nyt om elbiler der kommer i 2023, 2024 og 2025

Vi anbefaler:
Stor guide til opladning af elbil hjemme
De billigste elbiler på vejene
Få den bedste og billigste elbilforsikring hos If