Kia lancerer Plug&Charge – hurtig og bekvem opladning

Kia har netop lanceret Plug&Charge ladeteknologi til sine elbiler i Europa. Den bekvemme opladning får sin debut med den nye Kia EV9.

Kia lancerer Plug&Charge – hurtig og bekvem opladning

Flere og flere bilproducenter tilbyder Plug & Charge-ladeteknologi til deres elbiler, og nu er også Kia med på vognen.

Se også: Alle elbiler fra Kia

Plug & Charge din Kia

Hvad er det smarte overhovedet ved Plug & Charge? Plug & Charge er den mest bekvemmelige måde, at oplade elbilen på farten.

Med Plug & Charge er det blot at sætte ladestikket i elbilen, hvorefter opladning og betaling sker helt automatisk.

Er det uden ulemper? Nej, ikke helt desværre. Man kan nemlig ikke altid regne med, at man får den billigste pris per kWh. Men det er vel også i orden, at betale lidt for den ekstra bekvemmelighed? I hvert fald er det snart en mulighed, hvis du ejer en elbil fra Kia.

Kia oplyser ikke alle opladningsudbydere i deres Plug & Charge-ladeløsning endnu, en blot Ionity som en af samarbejdspartnerne.

Læs også: Guide til nem opladning af elbil med Plug & Charge

Kommer først med Kia EV9

Du skal dog ikke fræse til den nærmeste Ionity-lynladestation, sætte stikket i din Niro EV eller EV6 og regne med, at opladningen automatisk går i gang.

Først og fremmest skal man opsætte en Plug & Charge-konto. Men det bliver også først senere, at andre elbiler fra Kia vil kunne benytte sig af det.

Det bliver nemlig i første omgang med den nye store elektriske SUV, Kia EV9, at Plug & Charge blive tilgængeligt. Senere kommer det til andre Kia-elbiler.

Se også: Elbiler bedst i test

Plug & Charge uanset bilmærke

Indtil videre er det producenterne af elbiler, der er begyndt at tilbyde Plug & Charge som en mulighed, men der er også andre løsninger på vej.

For eksempel har Circle K løftet sløret for Autocharge, der også gør opladningen af elbil hurtigere og mere bekvemmelig. Lige nu tester Cirkle K løsningen i Sverige, men det kommer også til Danmark på et tidspunkt, hvor det også vil blive muligt at teste det.

Der går også rygter om, at andre udbydere af opladning til elbiler er på vej med Plug & Charge-løsninger.

Se også: Markedets bedste forsikring af elbiler får du hos if