Elektrisk Mercedes G-klasse kommer i 2024

Fra helt at ville droppe G-serien vil Mercedes nu gøre serien helt elektrisk. Konceptbilen EQG giver os et indtryk af, hvordan en elektrisk G-klasse vil se ud.

Elektrisk Mercedes G-klasse kommer i 2024

Mercedes af åbenbart leget med tanken om at droppe deres G-klasse, men satser i stedet på, at en elektrisk version af den luksuriøse offroader kan klare sig på et marked i stærk konkurrence. Mercedes har fremvist EQG-konceptet, der er en ren elbil og fremtiden for G-klassen, som bliver virkelighed i 2024.

Se også: Mercedes og Rivian i samarbejde: Vil bygge fabrik i Europa

Mercedes-Benz’ elektriske G-klasse forventes at komme i midten af 2024, sagde virksomhedens bestyrelsesformand Ola Källenius ved et møde med journalister i sidste uge. Mercedes har endnu ikke afsløret nogen estimater for rækkevidde, batteristørrelse eller effekt. Konceptversionen havde dog firehjulstræk, og det står klart, at produktionsversionen også vil have det.

Når en Mercedes EQG ankommer i midten af 2024, vil konkurrencen være stor. Her er der den gigantiske Hummer elbil, Rivian R1T og R1S, Ford F-150 Lightning og sansynligvis er også tærrengående elbiler fra Range Rover og Jeep.

Mercedes EQG
Mercedes EQG konceptbil.

Fremtiden for offroad er elektrisk

Ola Källenius fortalte samtidig, at han var overbevist om, at fremtiden for offroadbiler var elektrisk. Källenius sagde, at han havde kørt en prototypeversion af den elektriske SUV på virksomhedens testanlæg i Graz, Østrig, og at han var overbevist om, at fremtiden for offroad-eventyr er elektrisk.

Det er Mercedes-Benz’ mål at blive helt elektrisk i 2030, men på visse betingelser. Den tyske bilproducent siger, at de kun vil sælge elbiler, “hvor markedsforholdene tillader det”, hvilket betyder, at Mercedes stadig kan sælge benzindrevne biler efter 2030 i lande, hvor der ikke er nogen efterspørgsel efter elbiler hos forbrugerne.

Mercedes-Benz vil have en CO₂-neutral flåde af biler senest i 2039. Bilproducenten har også som mål, at mere end halvdelen af alle solgte privatbiler skal være plugin-hybrider eller elbiler i 2030.

Se også: Nyheder om elbiler