Ny stor og billig elektrisk SUV fra MG?

En stor og rummelig elbil med lang rækkevidde til familien til en lav pris? Denne elbil kan blive en prisbillig elektrisk familie-SUV fra MG.

Ny stor og billig elektrisk SUV fra MG?

Mangel på elektriske familie-SUV’er er der absolut ikke i Danmark. Alligevel er denne nye elbil interessant, da den kan slå konkurrenterne på pris.

Se også: Sammenlign elbiler af typen SUV i Danmark

Baojun Yunhai kan blive til en MG

Danskerne er vilde med elbiler af typen SUV, der er rummelige og specielt velegnede til børnefamilier. Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron og andre elbiler i dette segment er de mest solgte i Danmark.

Der er dog tale om forholdsvis dyre biler, der koster 300.000 kr. eller mere. En billigere elbil med sammenlignelig plads og udstyr til en meget lavere pris kunne meget vel blive et hit.

Det kan være, at MG har luret en åbning på det europæiske bilmarked med en ny kinesiske elbil. I Kina er en elbil ved navn Baojun Yunhai netop lanceret, der lover gode specifikationer til en usædvanlig lav pris.

Men hvad har Baojun Yunhai med MG at gøre? SAIC, der står bag MG, eksporterer i forvejen biler fra Baojun, som sælges under MG-mærket.

Herhjemme er MG kendte for elbiler af en fornuftig kvalitet med masser af udstyr til en skarp pris. MG har haft stor succes med elbilen MG4 Electric, der blev den fjerdemest solgte elbil i Europa sidste år.

MG er på vej med en afsløser for ZS EV der går under navnet MG S5. Den næste store satsning kan meget vel blive den mere større Baojun Yunhai.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Specifikationer på Baojun Yunhai

Men hvad er Baojun Yunhai for en størrelse? Der er her tale om en elektrisk SUV med nærmest identiske mål til en Volkswagen ID.4.

Yunhai kan udstyres med et batteri på knap 70 kWh, som giver den en rækkevidde på 600 km. Dette er dog efter CLTC-standarden, som efter WLTP-standarden vil være kortere.

Kørsel til 300 km klares med lynopladning på 20 minutter. Den er med en 150 kW-motor også tilfredsstillende hurtig, hvor 0-100 km/t er klaret på 7,8 sekunder.

Baojun Yunhai kommer med masser af udstyr, 8,8 tommer førerskærm, 15,6 tommer infotainmentskærm, trådløs opladning af mobil og mere.

Interiøret, som man kan se på billederne herunder, ser ganske nydeligt ud.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Hvad bliver prisen?

Det store spørgsmål er dog hvad den elektriske SUV fra MG vil koste, hvis den kommer til Danmark? I Kina har den fået en pris fra kun 117.685 kr. En mulig dansk pris på Baojun Yunhai i Danmark er cirka 200.000 kr.

Et 100.000 kr. billigere alternativ?

Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron, Nissan Ariya, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Renault Scenic E-Tech Electric er alle nogle af danskernes foretrukne elbiler. Og det er ikke svært at forstå, for det er gode elbiler til en overkommelig pris.

Det kan dog blive problematisk for disse mærker, hvis der lanceres en elbil på samme størrelse i sammenlignelig kvalitet til en pris, der er 100.000 kr. billigere. På trods af, at der er tale om en kinesisk elbil, så frister besparelsen, når man står hos bilforhandleren med prisskiltet i hænderne.

Det gælder ikke kun denne elbil, men en lang række af nye elbilmodeller fra flere kinesiske mærker, som gør livet sværere for de veletablerede bilproducenter.

Se også: Guide til den bedste elbilforsikring

Vi anbefaler:
Sådan passer du bedst på elbilens batteri
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje