Polestar er størst i Danmark – fire nye elbiler på vej

På et globalt plan er Danmark det land i verden, hvor elbilproducenten Polestar har den største markedsandel. Fire nye modeller er på vej.

Polestar er størst i Danmark – fire nye elbiler på vej

På bare fem år er Polestar gået fra at være en idé på et Powerpoint-side, til at være en elbilproducent med en spændende fremtid foran sig. Kendskabsgraden til det svensk-kinesiske mærkes elbiler er blevet større i hele verden, og ligger nu på højde med Volvo – på jagt efter de tyske mærker. I Danmark er Polestar dog mere populært end i noget andet land i verden.

Til en præsentation af konceptbilen Polestar Precept, der om et par år skal blive til Polestar 5 kunne Henrik Bang, direktør for Polestar i Danmark, i går afsløre, at Polestar i Danmark er det land i verden, hvor de har den største markedsandel. I Danmark blev der indregistreret 731 styk Polestar 2 herhjemme sidste år. I år er der indtil videre indregistreret 867 Polestar 2.

Se også: En prøvetur siger mere end 1000 ord om elbilen

Prøvetur i Polestar 2

I sidste uge åbnede Polestar endnu et såkaldt “Destination” i Danmark, der bliver det sjette af sin slags. Det nye åbnede på Bondovej 18 i Odense, som et midlertidigt Destination. En færdig Destination vil stå helt færdigbygget i Odense i 2023.

Ved alle Destination kan man få svar på spørgsmål om Polestar og elbiler, få en prøvetur i en Polestar 2 og det er også her bilerne bliver udleveret.

Kan man ikke komme til Polestar, så kan de også komme til dig. Polestar tilbyder nemlig prøvetur hos dig, hvor de indenfor en radius af 45 minutter kommer til dig med en Polestar 2.

Læs også: Test af Polestar 2

Polestar har fire elbiler på vej

At Polestar er så populært i Danmark har nok også været medvirkende til, at elbilmærket vil lancere deres næstkommende bil i Danmark. Det bliver nemlig i Danmark, at den internationale præsentation af Polestar 3 skal foregå. Dette kommer til at ske midt i oktober.

Polestar 3 er en elektriske performance SUV, der bygges på den nye SPA2-platform. Den får 800 Volt-opladningsteknologi, mere end 800 hestekræfter (650 kW), 600 kilometers rækkevidde, NVIDIA-computerkraft og sandsynlig en høj pris. Læs mere om Polestar 3

Det er dog langt fra det eneste, der på vej fra Polestar. Polestar har også en elektrisk roadster, Polestar 6, hvor forudbestillingerne på 500 biler blev udsolgt på en uge. Der er ikke kommet pris på Polestar 6 endnu, men den forventes at være omkring 3 millioner. Læs mere om Polestar 6 her.

Næste år vil Polestar være klar med Polestar 4, der ser ud til at være en konkurrent til Tesla Model Y. Det er ikke meget vi ved om Polestar 4 endnu, men den skulle blive mindre end Polestar 3.

Og til sidst er der den flotte Polestar 5, der lanceres i 2024. Polestar 5 kan du læse meget mere om her.

Se også: Nyheder om elbiler