Polestar 5 er en elektrisk luksussedan – kommer 2024

Polestar Precept bliver nu til Polestar 5, som går i produktion i 2024. Polestar 5 er en stor sedan med dybt integreret Android Automotive.

Polestar 5 er en elektrisk luksussedan – kommer 2024

Polestar spændende konceptbil har endelig fået et navn: Polestar 5. Polestar 5 er en stor elektrisk luksussedan, der forventes klar til produktion i 2024. Polestar 5 skal konkurrere med andre batteridrevne store sedaner, som Lucid Air, NIO ET7, Tesla Model S, XPENG P7, Mercedes-Benz EQS og Audi E-tron GT.

Svenske, og til dels kinesiske, Polestar har endelig afsløret, at den smukke Polestar Precept-konceptbil kommer i produktion. Precept bliver til 5, hvor den tilføjes til Polestars nuværende line-up af biler, Polestar 1 og 2. Her forventes også en eletrisk SUV, Polestar 3, tilføjet, som nok bliver afsløret i slutningen af ​​2021.

Læs også: Polestar Precept med Android Automotive skal i produktion

Polestar 5 er en firedørs sedan med hatchback. Virksomheden selv kalder den “an electric performance 4-door Grand Touring car,”. Se Polestar 5 præsenteret i videoen her:

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Polestar 5 – rækkevidde, specifikationer og mere?

Selvom Polestar har løftet sløret for Polestar 5, er der ikke megen ny information af hente. Polestar har afvist at frigive de fleste af de relevante specifikationer, inklusive pris, batteristørrelse, rækkevidde og motorkonfiguration på Polestar 5. Polestar 5 i Performance-udgaven har en rækkevidde på 470 km, 408 hk og går fra 0-100 km/t på under 5 sekunder.

Det er tidligere blevet fortalt af Polestar, at Precept har indvendige paneler og sæderyg er lavet af hør-baserede kompositter, sæder, der er blevet 3D-strikket af genbrugte PET-flasker, nakkestøtter lavet af genanvendt korkvinyl og tæpper lavet af genvundne fiskenet.

Mobilsiden var været heldige at opleve Polestar Precept og dens smukke detaljer:

Android Automotive er dybt integreret i Polestar 5

Polestar, og Volvo, er nogle af de første til at benytte Android Automotive i deres biler. Volvo XC40 Recharge har Android Automotive samt Polestar 2 og dens forgænger. En ret imponerende og brugervenlig platform, som fungerer utroligt godt i Polestar-bilerne – men mere om det en anden gang. Android Automotive skulle dog blive endnu dybere integreret i Polestar 5, hvor bilen for eksempel automatisk genkender personen, der nærmer sig bilen, hvorefter sæde og mere indstilles til det gemte. Polestar forestiller sig også, at videostreaming bliver en større del af oplevelsen i bilen – mens den er parkeret eller under opladning.

Polestar 5 forventes at gå i produktion i 2024.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde