Næste Skoda Enyaq får store opgraderinger og lavere pris

Den næste generation af Skoda Enyaq vil byde på store forbedringer, heriblandt længere rækkevidde, hurtigere opladning og en lavere pris.

Næste Skoda Enyaq får store opgraderinger og lavere pris

Der bliver arbejdet på en ny generation af den populære Skoda Enyaq, der ser ud til at få store opgraderinger, får nyudviklet platform og skal samles i Tjekkiet.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Første Skoda på ny SSP-platform

Den nuværende Skoda Enyaq er en uhyre populær bil i Danmark. I første halvår af 2023 blev der leveret 1.024 styk Skoda Enyaq og Enyaq Coupé, hvilket placerede den som den femte mest solgte bil i perioden.

Senest er Enyaq-modellerne fornylig blevet opgraderet med længere rækkevidde, hurtigere opladning og mere udstyr, hvilket nok skal friste endnu flere danskere til at kigge nærmere på netop denne elbil.

Mens nye Enyaq’er ruller ud af samlebåndet arbejdes der hårdt på en ny generation af den elektriske familiebil. Og der er store opgraderinger i vente, lyder det til.

Det bliver den første elbil fra Skoda på den nyudviklede Scalable Systems Platform (SSP), der byder på flere spændende forbedringer.

Den kommende Enyaq vil blive produceret på en fabrik i hjemlandet, Tjekkiet.

Se også: Se tilbud på elbilforsikring hos If

Nyt vovet design fra Skoda

Enyaq’en er en af de pænere elektriske familiebiler på vejene nu, hvis du spørger os. Det er dog tydeligt, at Skoda i fremtiden gerne vil gøre sig mere bemærket på vejene. Det ser man i designet på konceptbilen Vision 7S, der fik stor opmærksom på elbilmessen eCarExpo.

Dele af designet i Vision 7S, som Skoda har døbt Modern Solid-designstil,  forventes at blive til virkelighed i de nye Enyaq.

Autocar har givet deres bud på den kommende Skoda Enyaq:

Ny Skoda Enyaq? Kilde: Autocar

800 volt og specialdesignet batteri

Enyaq’en på SSP-platformen får et specialdesignet batteri, der er designet af Volkswagen Gruppen. På den måde forventer man at kunne holde omkostningerne nede og samtidig give bilerne længere rækkevidde og hurtigere opladning.

Enyaq’en forventes at få 800 volt teknologi, som muliggør meget hurtig opladning. Tidligere informationer påstår, at 10-80 procent på 12 minutter er muligt.

Lavere pris på ny Skoda Enyaq

Til sidst, men ikke mindst, forventes prisen på den nye generation af Enyaq at falde. Dette skyldes, at Volkswagen i større stil med SSP-platformen kan bruge de samme komponenter i forskellige biler.

Det giver endnu bedre mulighed for masseproduktion af komponenter, hvilket holder omkostningerne nede. Det giver mulighed for at give Enyaq’erne, og andre elbiler fra Volkswagen gruppen, en mere attraktiv pris.

Kommer i 2028

Der går dog lidt tid endnu, inden den næste generation af Skoda Enyaq lanceres. Den forventes nemlig først at blive introduceret i 2028.

Mens vi venter på den, kan vi se frem til Skodas billige elektriske bybil, Elroq, der forventes lanceret i 2025.

Se også: Alle elbiler fra Skoda