Skoda afslører billeder af Elroq – billig kompakt SUV på vej

Skodas næste elbil - den kompakte SUV Elroq - er blevet luftet i en kamufleret udgave. Se officielle billeder fra Skoda af den kommende elektriske SUV fra Skoda.

Skoda afslører billeder af Elroq – billig kompakt SUV på vej

Tilbage i maj gav Skoda os det første glimt af den kommende Elroq – en elektrisk kompakt SUV i den billige ende, som ventes at blive præsenteret i efteråret.

Nu har Skoda løftet sløret for en håndfuld billeder, der for første gang giver os et godt indblik i, hvordan den kommende lillebror til Enyaq kommer til at se ud.

Se også: Kommende elbiler fra Skoda i 2024, 2025 og 2026

Lidt mindre end Skoda Enyaq

Der er ganske vist tale om billeder af en kamufleret udgave af Skoda Elroq, men ikke desto mindre giver billederne en rigtig god fornemmelse af dens størrelse, linjer og formfaktor.

Ved første øjekast kunne Elroq godt ligne en krydsning af Enyaq, Fabia og Karoq, og den kunne næsten lige Skodas bud på en Volkswagen ID.3, men Elroq er faktisk ikke så lille en bil endda. Som Skoda tidligere har meldt ud, måler Elroq 4.500 millimeter i længden.

Dermed har den samme længde som elbiler såsom BMW iX1, BYD Atto 3, Ford Explorer, Mercedes-Benz EQA, Nissan Leaf, Peugeot e-3008 og Renault Scenic E-Tech Electric. For kendere af øvrige Skoda-biler vil den størrelsesmæssigt minde om Karoq.

Skoda Elroq er desuden baseret på Volkswagens alsidige MEB-platform ligesom Enyaq, ID.3, ID.4 og ID.5.

Se også: Se alle elbiler fra Skoda

Første Skoda med ny ”Modern Solid”-designfilosofi

Hvor Elroq adskiller sig fra tidligere modeller er, at den er den første Skoda-model, der anvender bilmærkets nye “Modern Solid”-designfilosofi, der skulle kombinere robusthed, funktionalitet og autenticitet.

Den såkaldte ”Tech-Deck”-grill på fronten, der først blev afsløret i Vision 7S-konceptbilen fra 2022, vil blive flankeret af delte med matrix-LED-forlygter. Skoda-navnet er også meget fremtrædende på motorhjelmens forkant.

Alt i alt ligner Elroq en rigtig god tilføjelse til Skodas portefølje. Det bliver spændende at se, hvad prisen ender på. I dag koster den lidt større Enyaq fra 379.995 kroner, men det skyldes, at varianten 50 Premium til 299.995 ikke længere sælges.

Se også: Sammenlign specifikationerne på elektriske SUV’er

Hvad kommer Skoda Elroq til at koste i Danmark?

Vi forventer, at Skoda Elroq får en dansk pris i omegnen af 300.000 kroner – måske endda helt ned til 280.000 kroner. Den har verdenspremiere i september og ventes at komme til Danmark i første kvartal 2025.

Der skal trods alt også være plads til en endnu billigere elektrisk Skoda i sortimentet – nemlig hatchbacken Epiq, som kan komme helt ned omkring de 200.000 kroner. Epic bliver præsenteret næste år.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler
Disse elbiler er Bedst i Test
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
Her er de billigste elbiler, du kan købe lige nu