Smart #5: Model Y-konkurrent med bedre specifikationer

Pas på, Tesla. Smart #5 er netop en lanceret elektrisk SUV med stilrent design, 740 km rækkevidde, 400 kW-opladning og kæmpe bagagerum.

Smart #5: Model Y-konkurrent med bedre specifikationer

Der kommer flere og flere spændende elbiler på gaden, der har Tesla Model Y i deres sigtekorn. Den seneste kommer fra Smart, der introducerer #5 med specifikationer, der langt overgår Model Y.

Se også: Sammenlign priser alle elbiler i Danmark

Specifikationer på Smart #5

Kender du ikke Smart? Smart-bilerne er opstået af et joint venture mellem Mercedes-Benz og Geely, der siden 2019 har produceret biler. Der har hos Smart været fokus på de mindre elbiler, men nu udvides der med en større SUV.

Den nye Smart #5, som den elektriske SUV er døbt, er en vaskeægte familiecruiser på el. Den er praktisk, har masser af plads, underholdning, lang rækkevidde, hurtig opladning og ikke mindst et ganske nydeligt design.

#5 kommer med et batteri på 100 kWh, som giver den en rækkevidde på op til 740 km. Det er dog efter CLTC-standarden, så en WLTP-rækkevidde vil være noget kortere. Den vil dog have længere rækkevidde end en Tesla Model Y Long Range, der kører op til 600 km.

Se også: Specifikationer og billeder af Smart #5

Smart #5 imponerer også på opladning med en 800 volt arkitektur. Den lader med op til 400 kW og fra 10-80 procent på 15 minutter.

Bagagerummet kan udvides til 1.530 liter og der er dertil et frunk på 72-liter.

Indvendigt byder den på ambient belysning, digitalt førerdisplay, infotainmentskærm, underholdningsskærm og et stort head-up display.

Se også: Test og sammenligning af elbiler

Pris på Smart #5

Der er endnu ikke en officiel pris på Smart #5. Dog er der ingen tvivl om, at Smart ser den nye SUV som et alternativ til Model Y. Den bør derfor også have en pris, der er tæt.

Med de specifikationer forventer vi dog, at prisen på Smart #5 ligger tættere op ad Tesla Model Y Long Range og Performance, der koster fra 390.000 og 430.000 kr.

Se også: Hvilke elbiler er Bedst i Test?

Billeder af Smart #5

Se også: 5 bedre alternativer til Tesla Model Y

Mange nye alternativer til Tesla Model Y

Det ser sværere og sværere ud for Tesla og deres mest solgte elbil. Der er nemlig mange konkurrenter på vej til Europa, der byder på enten bedre specifikationer, lavere pris eller begge dele.

Nye alternativer er biler som Xpeng G6, Avatr 07, Onvo L60, BYD Seal U og mange andre. Dog er Tesla på trapperne med en helt ny Model Y, der netop nu bliver testkørt.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Guide til den bedste forsikring af elbiler
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Sådan passer du bedst på elbilens batteri