Tesla Model Y dominerede bilsalget i marts

Hvilke biler var de mest populære i marts 2023? Tesla Model Y blev den absolut mest solgte bil af alle i den forgangne måned.

Tesla Model Y dominerede bilsalget i marts

Der kan ikke være nogen tvivl om, at man nu oplever hvor stor betydning prisnedsættelserne hos Tesla har haft. Der er blevet solgte mere end seks gange så mange Tesla Model Y, som nummer to på listen over de mest solgte biler i marts 2023.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Prisnedsættelser har gjort Tesla-elbilen mest populær

Tesla satte i januar priserne meget ned på både Model Y og Model 3. Model Y blev op til 27 procent billigere og Model 3 op til 23 procent. Måneden efter satte Tesla prisen yderligere ned på Model 3. I sidste måned så man Tesla Model Y indtage førstepladsen over de mest solgte biler med 1.018 solgte biler. I marts måned er forspringet dog endnu vildere.

I marts 2023 blev der nemlig indregistreret 3.203 nye Tesla Model Y. Til sammenligning blev der solgt 516 styk Peugeot 208, der lander på andenpladsen.

Også på tredjepladsen finder vi en Tesla. Her er det den mindre og lidt billigere Model 3, der er blevet solgt 443 af. Langtfra så mange som Model Y, men stadig en imponerende pladsen.

Der er vist ingen tvivl om, at der er interesse for en mere miljøvenlige elbiler, så længe prisen samtidig er overkommelig.

Flere billig elbiler på vej

Selvom Tesla har sat priserne ned, er deres elbiler dog stadig dyre. Priserne hos Tesla starter ved 330.000 kroner for en Model 3. Men mindre og billigere elbiler er så småt på vej, hvis altså man har en smule tålmodighed, inden man kaster sig over en elbil.

BYD kunne lancere deres lille Atto 2 herhjemme senere i år, men også Volkswagen, Skoda og Cupra har afsløret, at arbejdet på billigere elbiler er i fuld gang. I 2025 forventer Volkswagen at lancere en mindre ID.2 med en pris under 200.000 kroner. Denne vil være på størrelse med en Golf. Senere kommer en endnu mindre og billigere ID.1 på størrelse med en Polo.

Også Tesla er på vej med en billigere elbil, der forventes at koste fra 212.000 kroner.

Se også: Forstå hvad elbilforsikringer kan