Tesla klar med trængselsgebyr ved Superchargere

Tesla har valgt at indføre et såkaldt trængselsgebyr, når der er tralvhed på Supercharger-lynladestationer. Lader man over 90% koster det.

Tesla klar med trængselsgebyr ved Superchargere

Det kan være rigtig irriterende at holde i kø til en lynladestander med en elbil, der akut har brug for ny strøm. Specielt hvis dem der lader ikke ved, hvad der er god praksis ved opladning af elbil. For at skære ned på ventetiden, er Tesla nu klar med et trængselsgebyr.

Se også: Årets elbil 2024: Stem her

Lad over 90 procent og betal et gebyr

Det nye gebyr ved Superchargere er indtil videre kun gældende i USA på udvalgte lynladestationer, hvor der opleves meget stor travlhed.

Trængselsgebyret skal sikre, at dem der lader, stopper opladningen inden de rammer 90 procent strøm.

Og hvordan sikrer de så det? Jo, lader man bilen over de 90 procent, tillægges der et gebyr til ladesessionen. Her betaler man 1 dollar per minut – og med den tid det tager at lade fra 90 til 100 procent, kan det blive en meget dyr affære.

Men ideen er måske ikke så dum, for mange med elbil har prøvet at holde i kø ved en lynladestation – og det er ikke fedt.

Som det er nu i Danmark, er der på diverse lynladestationer ikke nogle regler for opladning, som skal overholdes – lige bortset fra spærreafgiften ved Tesla Superchargere.

Det nye gebyr skal sikre, at ventetiden mindskes. Det tager nemlig lang tid, at lade de sidste 10-20 procent af hensyn til holdbarhed på batteriet. Men der er dog nogle krav der skal opfyldes, før denne afgift træder i kraft:

  • Superchargeren er blandt de stationer, hvis trængselsgebyret gælder.
  • Der er travlhed ved den.
  • Bilen er opladt mere end 90 procent.

Tesla fortæller, at man vil få en besked i bilen, når man oplader på en station med trængselsgebyr, og der er en 5-minutters gebyrfri periode.

Overholder man ikke dette, koster det derefter 1 dollar per minut (6,85 kroner).

Se også: Billigste opladning med en ladeboks

Trængselsgebyr i Danmark?

Indtil videre gælder trængselsgebyret udelukkende i USA. Tesla har ikke meddelt, om det også indføres i Danmark. Men det er ikke umuligt, for spærreafgiften på Superchargere er også gældende i Danmark.

Hvad synes du om et trængselsgebyr ved travle lynladestationer? Giver det mening, at have noget lignende på lynladestationer i Danmark?

Se også: De bedste elbiler i Danmark