Test, bedømmelse og pris på Tesla Model S

Model S er lynhurtig, komfortabel, minimalistisk og overraskende praktisk. Men er den pengene værd? Læs test af Tesla Model S.

Test, bedømmelse og pris på Tesla Model S

Har du penge til den, venter der en adrenalinpumpende køreoplevelse, når Tesla Model S accelererer fra 0-100 km/t på lidt over 2 sekunder. Men er Model S mere end blot hestekræfter og acceleration? Læs med i denne test.

Se også: Alle elbiler fra Tesla

Tesla Model S er en elektrisk sedan, der gerne vil lege med nogle af de dyreste elbiler fra de veletablerede tyske konkurrenter, heriblandt Mercedes-Benz, BMW og Audi. Model S har sporty design, hæsblæsende hurtig acceleration og gode køreegenskaber.

Den anden side af Model S er en komfortabel, rummelig, praktisk elbil med et minimalitisk interiørdesign og et fokus på moderne teknologi.

Tesla har igen overrasket med store prisnedsættelser. I denne omgang var det topmodellen Model S, der faldt helt op til 400.000 kroner i pris. Nu koster en Tesla Model S fra 902.896 kroner.

Kan Tesla Model S hamle op med konkurrenterne? Hvad er godt og hvad er skidt? Læs vores bedømmelse af Tesla Model S.

Konklusion på test af Tesla Model S

Tesla Model S klarer sig flot i test, hvor den ender med en samlet score på 84 ud af 100. Det betyder, at den ender med den samlede bedømmelse “Virkelig god”.

Der er ikke mange konkurrenter i klassen, men Model S klarer sig generelt godt. Den placerer sig på en samlet 4. plads blandt alle elbiler i premiumklassen.

Kvaliteten er dog et område, hvor Model S bør forbedre sig, og hvor den ikke kan hamle op med konkurrenterne. Det gælder både bygge- og materialkvalitet. I vores Kvalitet/Pris Ratio får den bedømmelsen “For høj pris i forhold til kvaliteten”. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

I sikkerheds- og crashtest scorer Tesla Model S topkarakter med 5 ud af 5 stjerner.

Se også: Varianter, priser og specifikationer på Tesla Model S

Se flere billeder af Tesla Model S

Det gode ved Tesla Model S

Vanedannende kraftoverskud og en velafbalancerede køreegenskaber. Det er en fornøjelse af køre Model S og mærke accelerationen, der imponerer selv ved høje hastigheder.

Komforten er god i Model S. Sæderne er behagelige og der er udmærket plads på bagsædet og et fornuftigt stort bagagerum. Den er også rimelig lydstille i kabinen på motorvej. Tesla skal også have ros for designet i kabinen.

Rækkevidden på helt op til 634 kilometer er bestemt godkendt. Opladning på en maksimal effekt på 250 kW, hvor 10-80 procent tager cirka 30 minutter, er også godt.

Førerskærm og infotainmentskærm er af en rigtig god kvalitet. Softwaren er flot, hurtig, brugervenlig og har mange funktioner. Softwareopdateringer sker over-the-air.

Sikkerheden er i top. Tesla Model S scorer 5 ud af 5 stjerner hos Euro NCAP.

Se også: Prøvekør en Tesla Model S

Dette kunne være bedre ved Tesla Model S

Byggekvaliteten og materialerne imponerer ikke i en bil, der koster tæt på eller over 1 million kroner.

Der er ingen mulighed for Apple CarPlay og Android Auto.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Alternativer til Tesla Model S

Tesla Model S er en sedan i premiumklassen, hvor den skal konkurrere mod elbiler som Mercedes EQS, BMW i7, Porsche Taycan og Audi e-tron GT.