Viser din Tesla kortere rækkevidde end normalt?

Undrer du dig over, at din Tesla har fået dårligere estimeret rækkevidde? Så er forklaringen nok, at alder og slitage på batteriet nu regnes med.

Viser din Tesla kortere rækkevidde end normalt?

Har du pludselig opdaget af din Tesla viser mindre rækkevidde end den normalt gør? Så er forklaringen måske, at seneste opdatering har gjort den estimerede rækkevidde mere præcis.

Se også: Priser, tilbud, test og sammenligning af elbiler

Alder og slitage på batteri trækkes fra rækkevidden

Tesla er er nu klar med endnu en opdatering til deres biler, som kan overraske mange, hvis ikke de kender til nyheder i den. Efter opdateringen vil batteriets alder og aktuelle kapacitet blive regnet med i bilens estimerede rækkevidde.

Det betyder, at din Tesla sandsynligvis vil vise en kortere rækkevidde, hvis den har nogle år og kilometer på bagen. Men til gengæld bliver den estimerede rækkevidde meget mere præcis.

Der regnes mange forskellige faktorer ind i din Tesla’s rækkevidde, for at give dig den mest troværdige rækkevidde. Det er blandt andet vindhastighed og -retning, elevation, trafikhastighed, gennemsnitlig acceleration/deceleration, omgivelsestemperatur, luftfugtighed og tryk, solbelastning og skydække, oprindeligt batteriprocent, batteriets oprindelige temperatur, køretøjets samlede bruttovægt, rullemodstand, aerodynamisk luftmodstandskoefficient, HVAC-forbrug, køretøjsspecifikt energiforbrug (cykelstativ, tagboks, trailer eller lignende), prekonditionering af batteri og nu altså også batteriets aktuelle kapacitet.

Opdateringen, der hedder 2024.2.6, er begyndt at rulle ud til de første biler på vejene.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Automatisk afrimning af ladeport

Den seneste softwareopdatering indeholder andre nye funktioner. En af dem der automatisk afrimning af ladeporten.

Er du på vej til en SuperCharger i minugrader, er det surt at komme frem med en tilfrosset ladeport. Med den nye opdatering vil din Tesla automatisk opvarme ladeporten, når du har valgt en SuperCharger i navigationen.

Der er også en anden forbedring, som forbedrer oplevelsen med lynopladning om vinteren: Ankommer du til en SuperCharger før dit batteri et opvarmet tilstrækkeligt, vil bilen vise, hvor lang tid det vil tage batteriet at varme nok op til, at man får den optimale ladehastighed.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark