Test, bedømmelse og pris på Kia EV3

Kia EV3 er en SUV og praktisk familiebil med lang rækkevidde og den hidtil bedste elbil i prisklassen. Kia EV3 scorer 81 ud af 100 point i test.

Test, bedømmelse og pris på Kia EV3

Den nye Kia EV3 byder på lang rækkevidde, komfortabel og rummelig kabine, brugervenlig teknologi, fornuftig størrelse bagagerum til en attraktiv pris. Kia EV3 er en meget vellykket elbil.

Se også: Alle elbiler fra Kia i Danmark

Kort om Kia EV3

EV3 er Kias seneste bud på en ren elbil til Hr. og Fru Danmark. Kia EV3 er en SUV i bybil-klassen og en konkurrent til populære elbiler som Volkswagen ID.3, Volvo EX30, MG4 Electric, BYD Dolphin og mange flere.

Designet på EV3 er nyt og futuristisk og minder meget om den meget større EV9.

Kia EV3 byder på lovende specifikationer, som for eksempel en lang rækkevidde på op til 605 km, stor kabine med fem siddepladser, meget standardudstyr, 460 liter bagagerum, 25 liter frunk, op til 1.000 kg på krogen og meget mere.

Prisen på Kia EV3 starter ved 269.900 kroner. Long Range-udgaven med det store batteri koster fra 294.900 kr.

Spørgsmålet er om Kia EV3 er en god elbil? Hvad er godt og hvad er skidt? Er den den bedste i sin klasse? Læs test, se bedømmelse og alternativer til Kia EV3.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af Kia EV3

Konklusion på test af Kia EV3

Den nye Kia EV3 er alt i alt en meget vellykket elbil, der ender med en samlet score i test på 81 ud af 100. Det betyder, at den får den samlede bedømmelse “Virkelig god”.

Med den flotte score er Kia EV3 indtil videre bedste elektriske SUV i prisklassen. Dertil er EV3 også den bedste elbil i bybil-klassen.

Designet er friskt og nydeligt, bilen er praktisk indrettet og materialerne og byggekvaliteten er generelt rigtig god.

Der er meget standardudstyr og man får alt i alt exceptionelt meget elbil for pengene. Læs mere om vores Kvalitet/Pris Ratio.

OBS: Denne anmeldelse samt fordele og ulemper er baseret på testresultater fra store internationale anerkendte bilmedier. Vi får snart selv fingrene i Kia EV3, hvorefter vi opdaterer denne test med vores egne indtryk og billeder.

Billeder af Kia EV3

Se også: Flere billeder af Kia EV3

Det gode ved Kia EV3

På trods af dens kompakte størrelse er Kia EV3 en elbil, der uden problemer kan rumme en mindre familie.

EV3 er generelt meget komfortabel. Affjedringen er blød, der er stille i kabinen, sæderne er komfortable og der er fornuftig benplads på bagsædet.

Interiøret er også godt og i stil med tidligere modeller fra Kia. Der er brugt meget plastik, men det er i godkendt kvalitet og den føles godt skruet sammen.

Med det største batteri har Kia EV3 en meget lang rækkevidde, som slår den bedste konkurrenter. Rækkevidden er op til 605 km.

I EV3 finder man også Kias udmærkede infotainmentsystem og digitale førerskærm. Det er tilfredstillende hurtigt og brugervenligt og understøtter trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Kia EV3 kan trække helt op til 1.000 kg på krogen, hvis man vælger varianten med det store batteri. Det er flot, men slår fx ikke konkurrenten Volvo EX30 med op til 1.600 kg.

Dertil frister Kia med deres virkelig gode fabriksgaranti, der er blandt de bedste på markedet. Med Kia EV3 får man 7 års fabriksgaranti / 150.000 km.

Se også: Test og bedømmelser på alle nye elbiler

Dette kunne være bedre ved Kia EV3

Elbiler fra Kia er blandt andet kendte for deres utrolig hurtige opladning. Det får man dog ikke i EV3, da det er sparet væk. I stedet lader EV3 fra 10-80 procent på lidt over 30 minutter.

Søger du en elbil med en sporty og sjov kørestil, skal valget ikke falde på Kia EV3. Er det derimod en komfortabel, enkel og tryg familiebil, der gør det godt på ujævne veje, i søger, er Kia EV3 et godt valg.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Alternativer til Kia EV3

Der er mange alternativer til Kia EV3, som man også bør overveje og prøvekøre. Blandt alternativerne er Volvo EX30, Volkswagen ID.3, Cupra Born, MG4 Electric, Renault Megane Electric E-Tech, BYD Dolphin, Hyundai Kona Electric og flere.

Se også: Alle elektriske SUV’er i Danmark