Test og anmeldelse af Volkswagen ID.4

Med stort fokus på komfort, plads, praktikalitet og sikkerhed er den nye Volkswagen ID.4 (2024) en fantastisk familiebil. Læs vores test af VW ID.4.

Test og anmeldelse af Volkswagen ID.4

Skal det være slut med benzinlugten i familiecruiseren? Så er jeres jagt på en helt elektrisk familiebil sikkert gået i gang – og her er Volkswagen ID.4 bestemt værd at have med i overvejelserne.

Se også: Alle elbiler fra Volkswagen i Danmark

Volkswagen ID.4 er en crossover i mellemklassen, hvor praktikalitet, komfort og familien er i fokus. Her er der masser af plads i kabinen og bagagerummet, høj komfort og praktiske funktioner – og ikke mindst er den en meget sikker elbil.

Der er meget godt at sige om den, men der er dog enkelte ting ved ID.4, som man skal være opmærksom på inden køb.

Prisen på Volkswagen ID.4 starter ved 334.995 kroner.

Skal ID.4 være jeres nye elbil? Du kan læse mere om de gode og dårlige ting ved ID.4 længere nede i denne test, se dens samlede bedømmelse og de mest oplagte alternativer.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Konklusion på test af Volkswagen ID.4 (2024)

Den nye Volkswagen ID.4 ender i vores test med en samlet score på 80 ud af 100. Det giver Volkswagen ID.4 den endelig bedømmelse “Virkelig god”.

Der er mange konkurrenter til Volkswagen ID.4, men den klarer sig ganske godt i sammenligning med dem. Den lander på en 13. plads alle elbiler af typen SUV/crossover og på en 8. plads blandt elektriske SUV’er i dens prisklasse.

Når det gælder en sammenligning af pris og kvalitet, gør det også ID.4 ekstremt godt. Basismodellen har masser af udstyr og kvaliteten er god. Derfor får man exceptionelt meget elbil for pengene i den nye ID.4. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

Til sidst, men ikke mindst, scorer Volkswagen ID.4 topkarakter hos Euro NCAP i sikkerhed- og kollisionstest, hvor den får scorer 5 ud af 5 stjerner.

Se også: Varianter, priser og specifikationer på VW ID.4

Se flere billeder af Volkswagen ID.4

Det gode ved Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 gør det rigtig godt på tre parametre, som gør den meget velegnet som familiebil: Plads, komfort og sikkerhed.

Kabinen i ID.4 er designmæssigt ganske nydelig og moderne med fine detaljer. Sæderne er meget komfortable og der er god plads både foran og bagi.

At sidde bag rattet i den nye ID.4 er ikke en livsændrende og sjov oplevelse. Derimod er det afslappende og behageligt at køre ID.4, og man føler sig samtidig tryg. ID.4 har en fremragende adaptiv fartpilot, der er en stor hjælp på den lange køretur.

ID.4 har en fin rækkevidde på op til 556 kilometer. Er turen meget lang har den også en flot ladekurve ved lynlader, hvor den i 4motion-varianten topper ved 180 kW, som den fastholder til omkring de 30 procent SOC. 10-80 procent tager cirka 29 minutter.

Førerskærm og infotainmentskærm er af en flot kvalitet med en fin opløsning. Den nye større infotainmentskærm og forbedrede software er en stor forbedring sammenlignet med den gamle variant. Det er hurtigere, mere brugervenligt og har flere funktioner. Derudover er genvejsknapperne under nu oplyste. Der er også mulighed for både trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Sikkerheden er i top. ID.4 scorer 5 ud af 5 stjerner hos Euro NCAP.

Se også: Test og bedømmelser på alle nye elbiler

Dette kunne være bedre ved Volkswagen ID.4

Selvom kabinen er ganske nydelig og komfortabel, kunne kvaliteten af interiøret godt være bedre – specielt hvis man sammenligner med kinesiske konkurrenter i prisklassen.

Nogle knapper i ID.4 er besværlige at styre – specielt under kørsel. Berøringsfølsomme knapper på rat og under infotainmentskærmen kræver tilvænning – og vil nok ind i mellem kunne drille alligevel.

Sammenlignet med flere og flere konkurrenter er der stadig en relativt lang liste med ekstraudstyr til ID.4.

Der er kun 2 års nyvognsgaranti på en Volkswagen ID.4. Konkurrenterne har helt op til 8 års garanti.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Alternativer til Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 er en /SUVcrossover i mellemklassen, der konkurrerer mod elbiler som Skoda Enyaq iV, Tesla Model Y, Nissan Ariya, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Audi Q4 e-tron og ikke mindst søsterbilen Volkswagen ID.5.

Vi anbefaler:
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Attraktivt abonnement inkl. serviceaftale