Vildt elbilbatteri har 300% højere energitæthed og ultrahurtig opladning

Dette nye batteri fra amerikanske QuantumScape giver længere rækkevidde, hurtigere opladning, bedre holdbarhed og er sikrere.

Vildt elbilbatteri har 300% højere energitæthed og ultrahurtig opladning

Endnu et revolutionerende batteri til elbiler? Ja, det kan du have ret i, men dette batteri er på flere måder meget interessant. QuantumScape er en amerikansk virksomhed, der udvikler solid-state batteri med Volkswagen, Bill Gates og flere som investorer.

Se også: Se bedømmelse, test og sikkerhed for nyeste elbiler

Tre gange så høj energitæthed

QuantumScape, der har hovedsæde i Silicon Valley, har løftet sløret for et nyt batteri til elbiler, der kan ende med at blive en gamechanger.

Helt kort forklaret har dette batteri tre gange så høj energitæthed som Teslas lithium-ion-batterier, oplader hurtigere, holder længere og er dertil sikrere.

Det lyder lovende, men også noget man har hørt før. Dog er der flere investorer, der tror meget på QuantumScape. Heriblandt Volkswagen, der i 2018 investerede knap  700 millioner kroner i virksomheden, og igen i 2020 investerede det dobbelte.

QuantumScape har fokus på at fremstille fremtidens elbilbatteri, nemlig det såkaldte solid-state batteri. Her erstatter den traditionelle flydende elektrolyt i batterier med et fast keramisk materiale.

Solid-state batteriet fra QuantumScape har en 300 procent højere energitæthed, hvilket vil give elbilerne en meget længere rækkevidde. Ikke nok med det, vil det kunne oplades hurtigere.

QuantumScape påstår, at deres batteri kan oplades fra 10-80 procent på 15 minutter.

Men fordelene slutter ikke der, for dette batteri er også sikrere og har en længere holdbarhed.

Se også: Disse elbiler er bedst til prisen

Solid-state batterier dyre?

Vi vil alle gerne have billigere elbiler, ikke? Specielt Tesla har været med til at presse prisen på elbiler ned i et prisleje, hvor flere kan være med.

Men et ny helt ny batteriteknologi med de mange nævnte fordele vil nok tvinge prisen op igen? Faktisk kan det gøre det modsatte, hvis man skal tro virksomheden bag batteriet.

QuantumScape har haft fokus på omkostninger og skalerbarhed i udviklingen af solid-state-batteriet, og det kan potentielt give en yderligere reduktion i produktionsomkostningerne af elbiler.

Dette potentiale for billigere og mere effektive batterier er afgørende, da markedet for elbiler bliver stadig mere konkurrencepræget, og bilproducenter verden over stræber efter at imødekomme den stigende efterspørgsel og de strenge emissionsregler.

Se også: Rygter og nyt og kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Hvornår kommer QuantumScape-batteriet?

Det er det store spørgsmål, som QuantumScape ikke helt kan svare på endnu. Dog er der mange batteri- og elbilproducenter, der udvikler på denne type batterier og alle lover et revolutionerende batteri.

Skal det lykkes for QuantumScape, skal der nok fart på. Måske byder fremtiden på en Porsche, Audi, Volkswagen eller Skoda med et QuantumScape solid-state batteri?

Se også: De billigste elbiler på vejene i Danmark

Se også:
Billigste opladning af elbil med ladeboks
Bedste bilforsikring til elbil