Her er det første indtryk af Volvo EX90

På onsdag vil Volvo præsentere deres hidtil vigtigste fuldelektriske bil: Flagskibet EX90. Inden lanceringen giver bilmærket nu et indtryk designet på bilen.

Er du en af dem, der ser frem til lanceringen af Volvo EX90 på onsdag? Så er der lidt nye godter fra Volvo, som nok skal forsøde den resterende ventetid. Nu kan vi nemlig få det første indtryk af designet på Volvo EX90.

Volvos fuldelektriske luksus-SUV EX90 bliver annonceret næste onsdag den 9. november. Volvo har allerede teaset en del for bilen, hvor vi har hørt om dens avancerede sikkerhedsfunktioner, dens mulighed for at agere powerbank til husstanden samt dens nye Android Automotive-infotainmentsystem. Nu runder Volvo teaserkampagnen af med et første kig på bilens design.

Designet på Volvo EX90

Dagens teaser fra Volvo handler om designet – og ikke mindst dens imponerende aerodymanik. Den svenske bilproducent har delt et par billeder, hvor et familiært design vises med et flere vigtige ændringer. Fronten mere afrundet, dørhåndtagene flugter med dørene og fælgene kommer med et lukket design. Alle disse ændringer er til for at gøre EX90 mere effektiv. SUV’er er ikke ligefrem kendte for at være energieffektive, men det ser ud til, at Volvo har gjort et godt stykke arbejde, uden at gå på kompromis med designet – som man for eksempel ser ved en elbil som Lightyear 0.

Volvo EX90 er en stor elektrisk SUV med hele syv sæder, men har ifølge producenten en luftmodstandskoefficient på kun 0,29 Cd. Det betyder, at den er mere aerodynamisk end elbiler som Volkswagen e-up!, Kia e-Niro, BMW i3 samt Volvos egne XC40 og C40 Recharge. Den er på højde med elbiler som Polestar 3, Jaguar i-Pace og Ford Mustang Mach-E og BMW iX3.

Se videoen øverst i artiklen, hvor man ser lidt mere af designet og tankerne bag.

Kommer med LiDAR-sikkerhedssystem

Et af billederne viser LiDAR-systemet på bilens tag, der gør den i stand til avanceret autonom kørsel. Volvo ønskede at LiDAR-sensoren blev placeret højt på bilens front, hvorved den får bedre overblik. Designetmæssigt var dette en udfordring, siger Volvo.

Volvo fortæller at LiDAR vil være en af de vigtigste stykker hardware mod bedre autonome kørefunktionalitet og bedre sikkerhed. LiDAR kan opdage gående og andet på vejen helt op til 250 meter væk, selv i mørke.

Læs mere om Volvo EX90 på Mobilsiden.dk, når den præsenteres den 9. november.

Se også: Nyheder om elbiler