Volvo fremviser Android Automotive i EX90

Fremtiden for infotainmentsystemer i biler? Nu får vi det første indtryk af det nye Android Automotive i den kommende elbil Volvo EX90.

Vi nærmer os den officielle præsentation af Volvo EX90, som vi tidligere har skrevet om her på mobilsiden.dk. Nu giver Volvo i en kort video det første indtryk af det nye Android Automotive, der er i EX90.

Det er stadig ikke meget vi ved om Volvo EX90 endnu, men bilmærket slipper ind i mellem nye informationer ud. I denne omgang handlede det igen om sikkerhed i bilen, hvor EX90 ifølge Volvo skal sætte standarden i branchen. Men hvad der var mindst lige så interessant (hvis du spørger os), var at vi endelig fik et indtryk af bilens nye Android Automotive-infotainmentsystem.

Se også: Test af elbiler fra Volvo

Nyt infotainmentsystem

Kender du i forvejen til Android Automotive i Volvos biler, er det meget tydeligt, at det nye system er meget anderledes. Foran føreren sidder et mindre display, der ganske simpelt viser hastighed, hastighedsgrænse, batteristatus og rækkevidde samt et indblik i trafikken omkring bilen.

I midterkonsollen sidder en stor skærm med bilens infotainmentsystem, der igen er baseret på Googles Android Automotive. Vi gætter på, at dette er den samme 14,5 tommer skærm, som man finder i den nye Polestar 3.

Om infotainmentsystem fortæller Thomas Stovicek, chef for UX hos Volvo Cars:

”Det handler om at give den rigtige information på det rigtige tidspunkt. Vi ønsker, at køreoplevelsen skal være fokuseret, enkel og sikker. Da bilen forstår sine omgivelser og dig bedre end før, kan vi skabe en endnu mere sikker situation ved at reducere distraktion og en for stor mængde information”, siger han.

Derfor er indholdet på skærmen anderledes, alt efter om holder parkeret i bilen eller begynder at køre. Når man kører vises en stort kort med navigation (Google Maps), hvorunder man finder to widgets til henholdsvis musik og telefonopkald. Herunder er der et dynamisk udvalg af genveje til funktioner, der skifter efter behov, styret af kunstig intelligens. Nederst er der adgang til apps, klima og indstillinger for bilen.

Mobilsiden var med til præsentationen af Polestar 3, der ser ud til at få et nærmest identisk infotainmentsystem som EX90. Vores umiddelbare indtryk er, at det er en stor forbedring for Volvo. Men mere ved vi, når vi (forhåbentlig) har fået Volvo EX90 til test.

Skrotter fysiske knapper?

Det tyder derudover på, at Volvo skrotter fysiske knapper og erstatter dem med berøringsknapper og softwareaktiverede funktioner. Man ser nemlig ingen fysiske trykknapper på rattet og der er i softwaren ikoner til åbning af handskerum, katastrofeblink og mere. Dette er samme tilgang som vi ser i Polestar 3.

Vises frem den 9. november

Det er den 9. november, at Volvo vil afsløre alt om den nye flagsskibs-SUV EX90.

Se også: Nyheder om elbiler

Historien er ikke slut

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 26/10/2022 publicerede redaktionen artiklen om USA overvejer nye forbud mod Kina om kvantecomputing og AI – Artiklen kan læses her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.