Lille og billig: EX30 er Volvos vigtigste elbil

Til juni er Volvo klar til at løfte sløret for deres vigtigste elbil til dato. Volvo EX30 bliver mærkets mindste og billigste elbil - og måske også en storsællert?

Lille og billig: EX30 er Volvos vigtigste elbil

Godt nok har Volvo fået flere forudbestillinger for flagskibs-elbilen EX90 end forventet, men det gør den ikke til deres vigtigste elbil i år. Det bliver derimod den lille Volvo EX30.

Se også: Sammenlign elbiler på markedet

Volvo giver et indtryk af EX30

Det bliver den 7. juni, at Volvo endelig løfter hele sløret for elbilen, som de i et splitsekund teasede for ved præsentationen af den store EX90, hvor mobilsiden deltog.

Den næste elbil fra Volvo bliver EX30, som bliver den mest kompakte elbil i deres sortiment. Lige nu har Volvo elbilerne C40, XC40 og EX90.

Der går rygter om, at Volvo i samme omgang vil løfte sløret for muligheden for at have en EX30 på abonnement.

Se også: Kommende elbiler

Her kan du se den helt nye teaser for Volvo EX30, hvor man kan få et lille indtryk af bilen:

Der er ikke mange ting vi ved om EX30 endnu, men den beskrives af Volvos administrerende direktør, Jim Rowan, som:

“meget sikker”, har “tilfredsstillende rækkevidde” og har en “god størrelse”.

Samme platform er også brugt til den nye Smart #1, som Volvo EX30 forventes at mindre meget om. Smart #1 kommer med en rækkevidde på 350 kilometer på en opladning og 150 kW lynopladning.

Det vi ved er, at EX30 er baseret på Geelys Sustainable Experience Architecture-arkitektur (SEA). Den forventes at blive mindre end en XC40, men dog i samme stil, og derudover også billigere.

Se også: Seneste nyt om elbiler