Kommende elbil fra Volvo er allerede et hit

Volvo EX90, der først ruller ud på vejene senere i år, er allerede et salgshit. På grund af stor efterspørgsel lukker Volvo nu for bestillinger på million-elbilen.

Kommende elbil fra Volvo er allerede et hit

Det ligner at den kommende store milliondyre elbil Volvo EX90 allerede er større hit end forventet. Volvo fortæller nu, at de har modtaget langt flere forudbestillinger på EX90 end forventet og derfor indtil videre må lukke for nye bestillinger.

Se også: Se elbiler bedst i test

Volvos million-elbil hitter

Volvo har netop publiceret deres resultat for første kvartal af 2023, hvor de kommer med en ganske interessant nyhed. Deres kommende elbilflagskib, EX90, er langt mere populær end forventet.

Der skal da ikke være tvivl om, at EX90 er en imponerende elbil, men med en pris fra lige under 1 million kroner er den ikke for alle og enhver. Hertil skal man lige huske på, at Volvo EX90 endnu ikke er klar til salg og der derfor er ingen, der rent faktisk har kørt i bilen.

Derfor er det ret så overraskende, at Volvo allerede nu må lukke for nye ordrer på EX90. Volvo afslører ikke hvor mange ordrer de har modtaget, men skriver således i kvartalsresultatet:

“Virksomhedens nye elektriske flagskibs-SUV, Volvo EX90, der blev lanceret globalt sidste år, har fået en fantastisk modtagelse fra kunderne. Det har overgået virksomhedens dristigste og mest ambitiøse interne prognoser. Som følge heraf har Volvo Cars lukket ordrebogen foreløbig, fordi den første planlagte produktion er udsolgt,”.

Volvo forventer inden længe at kunne tage imod bestillinger på Volvo EX90 igen. Volvo EX90 starter ved 955.004 kroner.

Se også: Nyeste nyt om elbiler

Endnu dyrere variant af Volvo EX90 afsløret

Som om den almindelige EX90 ikke var luksuriøs nok, har Volvo løftet sløret for en ny variant med efternavnet Excellence.

Volvo EX90 Excellence laves i et begrænset antal og byder på en elektrisk rejse i førsteklassestil. Blandt nyhederne i den nye variant af EX90 er to individuelle sæder bagi, som er udstyret med komfortable, bløde puder. Mellem de to sæder er der installeret et køleskab.

I midterkonsollen af naturligt træ sidder et touch-panel, som kan tilpasse sædevarmen og massage-funktionen i fire forskellige niveauer. Konsollen er også udstyret med en en microswift i krystal fra Orrefors, som kontrollerer en parfumedispenser med tre forskellige dufte.

Også udvendigt ser Volvo EX90 Excellence lidt anderledes ud. Den har et tofarvet farvetema og specialdesignede 22-tommer fælge.

Der er ikke offentliggjort en pris på Volvo EX90 Excellence.

I en lidt anden prisklasse er Volvo også på vej med deres billigste elbil til dato, EX30. Volvo EX30 forventes præsenteret den 15. juni.

Se også: Fordele ved en elbilforsikring?