Volvo bekræfter: Elektrisk bybil lige på trapperne

Volvo har endelig bekræftet, at de er på vej med en lille elektrisk bybil. Volvo EX30 kommer til næste år og forventes at blive deres billigste elbil.

Volvo bekræfter: Elektrisk bybil lige på trapperne

Volvo, der gerne vil være 100 procent elektrisk inden 2030 og klimaneutral elbilproducent inden 2040, udvider næste år sortimentet med en lille bybil. Volvo EX30 bliver deres mindste og billigste elbil endnu, og kan angiveligt blive tilbudt på abonnement.

Læs også: Disse nye elbiler er på vej fra Volvo

En Volvo-elbil til masserne

Volvo har netop løftet sløret for den kæmpestore og højteknologiske elektrisk SUV EX90, som deres tredje rene elbil. EX90 er en model, der hæver barren for sikkerhed og teknologi i Volvos biler og samtidig viser, hvad vi i fremtiden kan forvente os fra det svenske bilmærk, der er ejet af Geely. Men det er nok ikke denne elbil, der vil blive set mange af på vejene, da den starter fra knap 1 million kroner.

Det kunne den lille EX30 derimod blive. Næste år vil Volvo lancere en helt anden type elbil, der er en lille elektrisk SUV og en oplagt bybil, der også prismæssigt bliver mere overkommelig. Den kan samtidig blive tilbudt på abonnement, der skal friste de yngre købere.

Den vil være baseret på Geelys elektriske køretøjsplatform Sustainable Experience Architecture (SEA), som også danner grundlaget for den nye Smart #1, der blev introduceret sidste forår. EX30 f0rventes at minde meget om denne model, men vil blive tilbudt med forskellige størrelser af batteri og rækkevidde, hvorved kunden kan ramme det optimale forhold mellem pris og behov for kørelængde.

Smart #1
Smart #1, som Volvo EX30 bliver baseret på.

Hvad vil Volvo EX30 koste?

Smart #1 har et batteri på 66 kWh, en enkelt motor på 268 hestekræfter (200 kW) og en rækkevidde på 273 miles (440 km) WLTP. Dens grundpris er 41.490 euro (direkte omregnet 300.000 kroner), hvilket kan være en indikation af, hvad prisen vil være for EX30, som Volvo forventer at blive sin bedst sælgende model om nogle få år.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Hvornår kommer Volvo EX30?

Volvo løfter sløret for den lille Volvo EX30 næste år. Den forventes at kunne blive leveret sidst i 2023. Volvo er ikke den eneste producent af elbiler, der har fået fokus på de mindre elbiler. Volkswagen arbejder på både ID.1 og ID.2, som også Cupra og Skoda vil lave varianter af. Også Fisker er på vej med deres Pear, som er en mindre SUV.

Se også: Derfor er elbilforsikringen vigtig