Volvo ES90: Luksus-sedan fra Volvo med enormt batteri

Volvo er på vej med en stor premium sedan, der vil byde på luksus, nyeste teknologi og ikke mindst et meget stort batteri.

Volvo ES90: Luksus-sedan fra Volvo med enormt batteri

Volvo er lige på trapperne med deres billigste elbil, EX30, og nu dukker informationer op om et kommende flagskib. Volvo er nemlig på vej med en sedan, der angiveligt får navnet Volvo ES90.

Se også: Sammenlign, se priser og bedømmelser på elbiler

Volvo ES90 får et 111 kWh batteri

Volvo er endelig på vej med en elektrisk sedan, tyder det på. Indtil videre har det svenske bilmærke haft fokus på crossovere og SUV’er, mens vi i stilhed har gået og drømt om en sedan eller stationcar.

Volvo skulle have påbegyndt produktionen af en prototype af luksus-sedan, muligvis kaldet ES90. Lige nu går den under kodenavnet V551.

Informationen kommer via et læk fra Volvos egen interne bestyrelse, med et foto af selveste holdet bag ES9, der stolt knæler ved siden af et kæmpe “CONFIDENTIAL TOP SECRET”-skilt under et banner med teksten “Volvo Cars V551 First VP Car Celebration.”

Se også: Elbiler Bedst i Test i Danmark

Gemt bag “Top Secret”-skiltet skulle gemme sig ES90. Kilde: TeknikensVärld

Specifikationer på Volvo ES90

Der er ikke mange tilgængelig specifikationer på den kommende Volvo ES90 endnu – hvilket giver god mening, da den stadig er tophemmelig.

Men den skulle dog have et 111 kWh batteri, hvilket er samme størrelse som i Volvos flagskibs-SUV, EX90. EX90 har en rækkevidde på 600 kilometer (WLTP). Med et mere aerodynamisk ydre forventer vi, at ES90 får en del længere rækkevidde. Den burde kunne matche en Volkswagen ID.7, der med et mindre batteri kører op til 700 kilometer.

Se også: Kommende elbiler i Danmark 2024, 2025 og 2026

Hvornår kommer Volvo ES90?

Det er angiveligt planen hos Volvo, at produktionen af den færdige ES90 skal begynde i maj 2024 Den forventes at være klar til salg i 2025.

Det er Volvos overordnede mål at blive et 100 procent elektrisk bilmærke inden 2030. Volvo har lige nu elbilerne Volvo EX30, Volvo C40, Volvo XC40, Volvo EX90.

Vi anbefaler:
Test af nyeste elbiler i Danmark
Vælg den rigtige forsikring til din elbil