Volvo EX90 præsenteres 9. november – her er hvad vi ved

Den 9. november løfter Volvo sløret for EX90 - deres fuldelektriske flagskibs SUV. Her er hvad vi ved om dens ydeevne, rækkevidde, sikkerhed og mere.

Volvo EX90 præsenteres 9. november – her er hvad vi ved

I sidste uge løftede Volvo en anelse af sløret for deres kommende flagskibs elbil, EX90, hvor vi hørte mere om sikkerhedsteknologien i og omkring bilen. Desværre overlod eventet meget til fantasien, hvor vi hverken så noget af designet på Volvo EX90 eller hørte om rækkevidde, opladning, ydeevne eller andet om bilen. I denne artikel kigger vi nærmere på de informationer, der allerede nu er tilgængelige.

Selve præsentationen af Volvo EX90 falder nemlig på et senere tidspunkt, nemlig den 9. november. Her vil Volvo vise hele den spændende store elektriske SUV frem. Men inden vi kommer dertil, vil vi gøre lidt klar til afsløringen, så vi ved lidt mere om, hvad EX90 er for en størrelse.

Se også: Test af elbiler fra Volvo

Volvo EX90 kommer kun som elbil

Flagsskibet Volvo EX90 kommer udelukkende som ren elbil. Den forventes at have en størrelse og form ala XC90, der er Volvos nuværende topmodel i SUV-segmentet.

EX90 vil blive den første lancerede elbil, der er bygget på Volvos nye platform til elektriske biler, SPA2 (forventet navn). Det bliver spændende at se, hvad den nye platform kan tilbyde, når det kommer til plads, kabineindretning, effektivitet og sikkerhed.

Volvo EXC90
Volvo EX90 kunne se nogenlunde sådan ud.

Hvad ved vi om EX90?

Sikkerhed

Det vi ved mest om er sikkerheden. Volvo EX90 kommer med et vælg af nye sikkerhedsfunktioner, og det er Volvos hensigt, at denne elbil skal sætte standarden for sikkerhed i personbiler. Her er blandt andet LiDAR-sensor og et vælg af sensorer og kameraer udenpå bilen. Inde i bilen er der også sensorer, der skal sikre at føreren er opmærksom og træde ind, når det er nødvendigt.

Du kan læse meget mere om sikkerhed i Volvo EX90 her.

Unreal Engine

Men der er anden spændende teknologi i Volvo EX90, tror vi på. Tidligere i år afslørede Volvo, at de havde indgået et samarbejde med Epic om brug af deres Unreal Engine-spilmotor.

Unreal Engine anses for at være en af de mest avancerede 3D-værktøjer til fotorealistisk visualiseringsteknologi, der anvendes i forskellige brancher ud over spil, og som nu også vil blive brugt af Volvo Cars til at udvikle digitale brugerflader inde i bilerne og rendere realtidsgrafik i bilen.

Dengang sagde Volvo, at den første elbil med den nye Unreal Engine og grafik ville blive lanceret senere i år. Det kan ikke være andre end EX90.

Rækkevidde, opladning, ydeevne?

Hvad ved vi eller om rækkevidden, opladningen og ikke mindst ydeevnen i Volvo EX90? Ærligt talt intet. Vi forventer, at den får en rækkevidde i stil med BMW iX, altså omkring 600 kilometer. Når det kommer til opladning må man forvente en 800v arkitektur. Opladning ala Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5 med 350 kW og 10-80 procent på under 20 minutter.

De elektriske motorer og ydeevnen kender vi heller ikke til. Men selvom den er en stor bil, forventes den at være hurtig.

Pris på Volvo EX90?

Vi kender selvfølgelig heller ikke til prisen på Volvo EX90 endnu. En Volvo XC90 Recharge koster i dag omkring 1 million kroner og vi forventer, at EX90 bliver en hel del dyrere.

Vi deler alle nyhederne med jer, når Volvo EX90 præsenteres den 9. november 2022.

Se også: Nyheder om elbiler