Volvo giver det første kig ind i EX90

Flagskibs-elbilen EX90 har den største mængde genbrugsplast i en Volvo nogensinde. Den vil byde på en nordisk designet og luksuriøs kabine.

Der er nu tre uger til lanceringen af EX90, der bliver Volvos næste elbil og deres topmodel. Vi ved allerede, at dette bliver den mest avancerede og sikre Volvo nogensinde, men der er stadig mange specifikationer vi ikke kender. Nu er Volvo klar til at afsløre lidt mere om den store elbil, hvor fokus er på dens bæredygtighed, design og kvalitet –  og til det får vi et lille sneak peak ind i Volvo EX90.

Læs også: Volvo EX90 bliver en kørende powerbank

Enkelhed, velvære og naturlighed

Hvad er luksus i en bil egentlig? Med EX90 vil Volvo nyfortolke luksus, kvalitet og velvære i interiørdesignet, hvor der vil være et stort fokus på bæredygtighed. Faktisk vil EX90 have den største mængde af genbrugsplast nogensinde i en Volvo. På trods af dette fokus på bæredygtighed går bilmærket dog ikke på kompromis med kvaliteten.

Gamle parametre som hestekræfter og acceleration er blevet til ladetid og rækkevidde, og bilerne er blevet mere teknologisk avancerede end nogensinde. At kalde elbilen for en gigantisk smartphone på hjul er nok en anelse forenklet, men heller ikke helt ved siden af. Derfor har vi heller ikke hørt Volvo fremhæve ydeevnen og kræfterne i EX90, men i stedet har sikkerhed og design været i fokus.

Ifølge Volvo vil de “vejen inden for bilers design og redefinere luksus” med EX90. Det betyder blandt andet, at man ikke vil kunne vælge læder til sæderne, men derimod nye dyrevenlig og bæredygtige materialer.

“Vi har valgt materialer ud fra vores værdier, så vi dropper gammeldags billuksus og giver udtryk for vores skandinaviske ståsted i stedet. Med Volvo EX90 tager vi udgangspunkt i kundernes velbefindende,” siger Cecilia Stark, Senior Design Manager.

Resultatet er et af de mest behagelige og elegante bilinteriører på markedet. Indretningen afspejler Volvos ambitioner om at være en fuldt ud cirkulær og klimaneutral virksomhed senest i 2040.

PET-flasker og biomateriale fra Sverige og Finland

Inde i Volvo EX90 finder man et nyt materiale, som Volvo har givet navnet Nordico. Nordico er et teknisk avanceret materiale fremstillet af tekstiler fra genanvendte materialer som PET-flasker og biomateriale fra ansvarligt forvaltede skove i Sverige og Finland.

Kabinen er beklædt med FSC-certificerede træpaneler. De er elegant baggrundsbelyst med varmt lys, der skaber en skandinavisk dagligstueatmosfære..

Volvo EX90 kan også fås med en sædefinish af uldblanding. Det er et materiale, der er certificeret i overensstemmelse med strenge bæredygtighedsstandarder for dyrevelfærd samt miljømæssige og sociale kriterier.

Læs også: Elektrisk Volvo EX90 skal hæve barren for sikkerhed i biler

Næsten 50 GB genanvendt plast

Den kommende fuldelektroniske SUV indeholder også mere genanvendt plast for at bruge færre begrænsede, primære ressourcer. Volvo EX90 består foruden de genanvendte PET-flasker af næsten 50 kg genanvendt plast og biobaserede materialer. Det er den højeste mængde ikke-primære, fossilbaserede materialer i Volvos produktion nogensinde, og det hæver barren for fremtiden.

Bilen kabine bliver til et “rum”

Man udvælger ikke farver og materialer til kabinen i EX90, men vælger mellem forskellige “rum”. Man kan vælge mellem syv forskellige “rum,” der synkroniserer interiørdekoren og indtrækket med eksteriørets farver.

Rummene  har hver især en unik karakter og byder på en særlig atmosfære. De er inspireret af aspekter af skandinavisk livsstil og skandinavernes symbiotiske forhold til naturen.

“Interiørdesignet i Volvo EX90 fortsætter årtiers udvikling og innovation. Vi ser interiørindretning som en læringsproces, der vil fortsætte fremover baseret på den feedback, vi får fra vores kunder, intern innovation og nye, ansvarlige indkøbsmuligheder,” siger Cecilia Stark.

Volvo EX90 præsenteres snart

Den nye, fuldelektriske Volvo EX90 SUV-topmodel afsløres den 9. november.

Se også: Nyheder om elbiler